Atlikus tyrimus laboratorijoje, nustatyta, kad jie užkrėsti Salmonella enteritidis mikroorganizmais, rašoma tarnybos pranešime spaudai.

Produkcija gauta iš vieno didžiausių lenkiškos antienos tiekėjų – įmonės „AMI“ (Stara Droga, Mikstat, Lenkija). Šviežius ančiukų petukus Lietuvos ir Latvijos rinkose platino UAB „Baltic larus“ (Pagirių k., Garliavos sen., Kauno r.).

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė tolesnį šių antienos produktų realizavimą (apie 260 kg), įpareigojo tiekėją surinkti iš rinkos likusią nesaugios produkcijos dalį ir sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo įmonėje.

Apie nesaugius šviežius ančiukų petukus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė Europos Komisijai Skubių pranešimų apie maistą ir pašarus sistema RASFF.

Šių metų balandžio mėnesį įmonės „AMI“ pateiktuose šviežiuose ančių petukuose salmonelių buvo nustačiusi ir Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba. Informacija apie tyrimų rezultatus buvo perduota RASFF sistema, todėl į Lietuvą šios produkcijos tiekimas buvo laikinai sustabdytas (iki birželio 1 d.).

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba buvo įpareigojusi platintoją – UAB „Baltic larus“ užtikrinti įvežamos antienos saugą, numatyti savikontrolės programoje dažniau atlikti mikrobiologinius tyrimus. Įmonė nepilnai įvykdė inspektorių nurodymus, todėl UAB „Baltic larus“ priskirta padidintos rizikos įmonių grupei.