„Šį krovinį iš Klaipėdos uosto perveš „Lietuvos geležinkeliai“. Nuolat stebime situaciją rinkoje ir siekiame pasiūlyti klientams konkurencingus sprendimus“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas.

Baltarusijos naftos bendrovė BNK naftą importuos iš Norvegijos Johano Sverdrupo telkinio, naujienų agentūrai „Reuters“ pranešė BNK kontroliuojantis Baltarusijos valstybinis koncernas „Belneftechim“.

Maskvai ir Minskui nepasiekus susitarimo dėl naftos tiekimo 2020 metais sąlygų, Rusija nuo sausio 1 dienos sustabdė naftos tiekimą Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms, nors sausio 4 dieną tiekimas buvo iš dalies atnaujintas.

Į Baltarusijos perdirbimo gamyklą „Naftan“ geležinkeliu bus atgabenta apie 80 tūkst. tonų Johano Sverdrupo telkinyje išgautos naftos, pranešė „Belneftechim“.

„Refinitiv Eikon“ terminalo duomenimis, tanklaivis „Breiviken“, gabenantis 80 tūkst. tonų naftos, į Klaipėdos uostą atvyks sausio 22 dieną, teigia „Reuters“.

BNK šį Johano Sverdrupo telkinyje išgautos naftos kiekį įsigijo iš Prancūzijos „Total“, naujienų agentūrai pareiškė naftos rinkos prekiautojai.

Gavyba Norvegijos Johano Sverdrupo telkinyje Šiaurės jūroje buvo pradėta 2019 metų rudenį. Telkinyje išgaunama nafta savo kokybe yra labai panaši į „Urals“ rūšies naftą, kurią Rusija tiekia Baltarusijai, nurodo „Reuters“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)