Štai „Novaturas“ komunikacijos projektų vadovė Dovilė Zapkutė „Delfi“ patvirtino, kad tokia galimybė keliautojams buvo siūloma, tačiau šiuo metu minėtame viešbutyje nėra nė vieno „Novaturo“ kliento iš Lietuvos.

„Artimiausias skrydis, kuriuo keliausiantys mūsų klientai yra pasirinkę minėtą viešbutį, yra numatytas kovo 13 d.

Iš viso reiso tokių žmonių yra 2 ir jie, savaime suprantama, bus perkelti į kitą viešbutį“, – sakė ji ir pridūrė, kad kompanijos partnerių žiniomis, gyvenimas ir turizmas saloje šiandien vyksta įprastai.

„Žmonių saugumas – mūsų didžiausias prioritetas, todėl, jei aplinkybės keistųsi, imtumėmės visų reikalingų priemonių“, – sakė D. Zapkutė.

Šiuo metu, kaip tikino, kelialapių pardavimai į šį viešbutį yra nutraukti ir jų klientai įsigyti nebegali, o kada bus atnaujinti, priklausys nuo situacijos. Kelialapis apsistoti šiame viešbutyje asmeniui savaitei kainuoja apie 1 tūkst. Eur.

Įsigyti kelialapį į šį viešbutį buvo galima ir per kelionių organizatorių „Kelių akademija“. Įmonės pardavimų vadovas Kazimieras Jarmalis tikino, kad šiandien per šį organizatorių kelialapius pirkusių lietuvių ten nėra.

„Jeigu internetu dar ir yra galimybė įsigyti ir ji dar ne visur išimta, bet kokiu atveju, jeigu mums įkristų rezervacija, mes praneštume žmogui ir ją atšauktume. Keliautojų šiandien ten neturime nė vieno, neturėjome ir visą vasarį ir artimiausiu metu taip pat neturėsime, niekas neįsigijo kelialapio į šį viešbutį.

Dėl pačios Tenerifės, mes laikomės oficialios informacijos. Kituose kurortuose ir viešbučiuose situacija yra saugi, o tokių atvejų nėra užfiksuota“, – sakė specialistas.

Lietuvos ambasada Ispanijoje socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat pasidalino besiaiškinanti, ar viešbutyje gali būti Lietuvos piliečių.

„Informuojame, kad 2020 m. vasario 24 d. pietinėje Tenerifės dalyje esančiame viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ buvo aktyvuotas koronaviruso protokolas. Nustačius koronaviruso atvejį, minėtame viešbutyje paskelbtas karantinas.

LR ambasada Madride aiškinasi ar viešbutyje„H10 Costa Adeje Palace“ yra apsistojusių lietuvių. Prašome mūsų tautiečius artimiausiu metu susilaikyti nuo vykimo į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adeche (Adeje) miestą ir jo apylinkes“, – buvo teigiama soc. tinkle.

„Delfi“ jau rašė, kad Ispanijos Tenerifės salos viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ nustačius koronaviruso atvejį paskelbtas karantinas. Apie tūkstantis žmonių negali palikti viešbučio kambarių, skelbė metro.co.uk.

Ispanijos žiniasklaida, įskaitant „El Mundo“, taip pat skelbė, kad minėtasis asmuo – Ispanijoje atostogaujantis gydytojas iš Italijos.

Taip pat pranešama, kad karantinui uždarytas turistų itin pamėgtas „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis, jame šiuo metu yra daugiau nei tūkstantis svečių. Rašoma, kad policijos pareigūnai rūpinasi, kad į viešbučio teritoriją niekas neįeitų ir niekas neišeitų, praneša vietos žiniasklaida.

Kol kas oficialaus viešbučio atstovų patvirtinimo, jog viešbutis dėl koronaviruso grėsmės uždarytas, nėra.

Bus papildyta

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)