Įsigyti elektromobiliai sudarys apie trečdalį „Telia“ inžinierių automobilių parko ir bus naudojami ten, kur per dieną nuvažiuojamas atstumas siekia iki 150 km. Toks transporto priemonių kiekis buvo pirktas įvertinus ir išanalizavus nuvažiuojamus atstumus. Papildomai, kiekvienam automobiliui bus įrengta ir atskira krovimo stotelė.

„Telia“ inžinieriai prižiūri plačiausią telekomunikacijų infrastruktūrą Lietuvoje, todėl kasdieniai jų darbo įrankiai turi būti ne tik šiuolaikiški, patikimi, bet ir draugiški aplinkai.

Sprendimas naudoti elektromobilius leis dar labiau mažinti neigiamą įtaką aplinkai, mūsų pačių CO2 emisijas ir stiprinti klimatui neutralios bendrovės įsipareigojimus”, – sako „Telia“ verslo transformacijos vadovas Vytautas Bučinskas.

Pasak Vytauto Bučinsko, tokio reikšmingo elektromobilių kiekio įsigijimas kėlė ir iššūkių, tačiau su jais pavyko susidoroti.

„Visoje pasaulio automobilių pramonėje tebejaučiamas komponentų trūkumas. Tai lemia, kad automobilių gamybos ir pristatymo laikas yra išsitęsęs, o jų tiekimas – ribojamas kvotomis skirtingose rinkose. Dėl šios priežasties susidarė paradoksali situacija, kad dabar „sudėtingiausias pirkėjas“ yra tas, kuris nori įsigyti daug automobilių“, – teigia V. Bučinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją