Skelbiama, kad atsižvelgus į gautas paraiškas nustatyta vienos akcijos kaina – 11,6 Turkijos liros. Kaip teigiama „Telia“ pranešime, iš viso už 153,5 mln. Turkijos kompanijos akcijų „Sonera Holding“ gaus 1,78 mlrd. Turkijos lirų, arba maždaug 515 mln. JAV dolerių, atsižvelgiant į dabartinė liros kursą.

Po šio sandorio Švedijos kompanijai priklausančių „ Turkcell“ akcijų paketas sumažės nuo 38 iki 24 proc. Ir šią dalį bendrovė valdys netiesiogiai per „Turkcell Holding“ kapitalą.

„Tiesioginio „ Turkcell“ akcijų paketo pardavimas atitinka mūsų kompanijos strategiją daugiausia dėmesio sutelkti į verslą Šiaurės Europoje ir Baltijos šalyse. Po šio sandorio užbaigimo mes išliksime stambiausia „ Turkcell“ akcininke, todėl dėsime visas pastangas, kad užbaigtume akcinį konfliktą ir atkurtume normalų „ Turkcell“ įmonės valdymą“, – pranešime spaudai cituojamas „Telia“ vykdomasis direktorius Johanas Dennelindas.

Šiuo metu „ Turkcell“ akcininkai nesutaria keliais klausimais, kas stabdo procesus bendrovėje. Akcininkai negali susitarti dėl dividendų išmokėjimo ir jų dydžio. „ Turkcell“ valdyboje vis dar nėra bendrovių L1 ir „Cukurova“ atstovų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)