„Telia Lietuvos“ pajamos iš IT paslaugų pardavimo per metus išaugo 13,6 proc., mažmeniniai mobiliojo ryšio pardavimai padidėjo 13,2 proc., interneto paslaugų – 9,1 procento. Per pirmus tris šių metų mėnesius, į „Telia“ mobilųjį tinklą atėjo 14 tūkst. naujų klientų, plačiajuosčio interneto klientų skaičius išaugo 1 tūkstančiu, o „Telia TV“ klientų skaičius išliko beveik nepakitęs ir siekė 254 tūkstančius.

„Telia“ Lietuvoje išlaiko stiprius EBITDA ir pardavimų rezultatus, nepaisant 80 proc. išaugusių išlaidų elektrai ir infliacinio spaudimo. Didesnės nusidėvėjimo ir amortizacijos sąnaudos, išaugęs pelno mokestis turėjo neigiamos įtakos pirmojo ketvirčio pelningumo rodikliams. Tačiau dviženklis IT ir ypač mobiliojo ryšio paslaugų augimas toliau rodo didelę paklausą kokybei ir naujos kartos sprendimams“, – sakė „Telia Lietuvos“ vadovas Dan Stromberg.

Bendrovė pirmąjį ketvirtį dešimtadaliu iki 13,3 mln. eurų padidino investicijas, iš jų daugiau nei 4,2 mln. skirtos mobiliojo ryšio tinklo atnaujinimui ir aktyviam pasirengimui po dažnių aukcionų pradėti teikti komercines 5G ryšio paslaugas. Iki šiol „Telia“ visoje Lietuvoje jau įdiegė daugiau nei 650 5G ryšį palaikančių naujos kartos „Ericsson“ bazinių stočių. Nuo sausio bendrovė pirmoji Lietuvoje komercinį 5G ryšį Vilniuje teikia panaudojusi turimus 2100 MHz dažnius.

„2022-ieji prasidėjo su viltimi, kad COVID-19 sukelta pandemija atsitraukia ir mes grįšime prie įprastos veiklos. Tačiau vasario pabaigoje Rusija pradėjo neįsivaizduojamą dalyką – karą Ukrainoje, kuris iš esmės gali pakeisti ne tik Europos, bet ir pasaulio santvarką. Tai – didelių iššūkių metas visiems, tačiau pirmiausiai Ukrainai ir jos žmonėms, kuriuos palaikome ir remiame“, – sakė „Telia Lietuvos“ vadovas Dan Stromberg.

Kaip primenama pranešime spaudai, piniginė „Telia Lietuvos“ parama Ukrainai viršijo 300 tūkst. eurų. „Telia“ visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje suteikė neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, visi „Telia“ klientai Lietuvoje gali skambinti ir siųsti SMS žinutes į Ukrainą su 80 procentų nuolaida, o Ukrainoje esantys „Telia“ klientai iš ten gali skambinti, susirašinėti SMS bei naršyti internete nemokamai. Ukrainos verslui, persikeliančiam į Lietuvą, suteikiami specialūs „Telia“ pasiūlymai ir bei nemokamos IT konsultacijos. „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų nupirko specialių telefonų ukrainiečiams.

Bendrovės valdyba šią savaitę vyksiančiam visuotiniam akcininkų susirinkimui siūlo priimti sprendimą už 2021 metus skirti 0,10 euro vienai akcijai siekiančius dividendus, iš viso 58,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją