„Telia“ įsitikinimu, valstybei priklausantis turtas – radijo dažniai – turi būti parduodami skaidriai ir užtikrinant sąžiningą konkurenciją, teigiama bendrovės pranešime.

„Principingai ir iki galo naudosimės Lietuvos Konstitucijos suteiktomis teisėmis kovoti, kad išskirtinėmis sąlygomis valstybinei įmonei suteiktas turtas būtų parduodamas skaidriai, nepažeidžiant kitų rinkos dalyvių teisėtų lūkesčių ir neiškraipant dabar galiojančių reguliacinių ir rinkos konkurencingumo principų“, – sako „Telia“ teisės vadovė Daiva Kasperavičienė.

Jos teigimu, „Telia“ niekada nesiekė sustabdyti „Mezon“ pardavimo bendrovei „Bitė Lietuva“ ir toliau laikosi nuomonės, kad valstybė neturėtų dalyvauti komercinėje veikloje.

„Bitės Lietuva“ generalinis direktorius Pranas Kuisys tokius „Telia“ atstovų veiksmus pavadino nesuprantamais ir neetiškais.

„Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę jau atmetė „Telia“ skundą, tad tolesnės bendrovės pastangos vilkinti „Mezon“ pardavimo sandorį – stebina. Tikime, kad ir šį skundą teismas analogiškai atmes kaip nepagrįstą“, – sakė jis pranešime spaudai.

Anot P. Kuisio, teikdama šiuos skundus „Telia“ piktnaudžiauja teise ir nesąžiningai trukdo „Mezon“ verslo pardavimo sandoriui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) praėjusią savaitę atsisakė priimti „Telia Lietuvos“ ieškinį, kuriuo bendrovė prašė panaikinti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimus, kuriais „Bitei“, iš Telecentro perkančiai „Mezon“ verslą, perleidžiami „Mezon“ dažniai.

VAAT teigimu, „Mezon“ dažnių pardavimas „Telia Lietuvai“ nesukelia teisinių pasekmių bei nenustato teisių ar pareigų, todėl bendrovė neturi ir teisės reikšti kokių nors pretenzijų. Šį teismo sprendimą „Telia“ ir apskundė LVAT.

Apie pasiektą susitarimą dėl „Mezon“ pardavimo „Bitei“ paskelbta gegužę. Lapkričio pabaigoje bendrovė gavo paskutinį – Konkurencijos tarybos leidimą. Ji daugiau nei 20 mln. eurų vertės sandoriui pritarė su tam tikrais įsipareigojimais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)