Pasak A. Nilssono, labiausiai JAV sankcijos ir nerimas dėl saugumo pasireiškė sumažėjusiose investicijose į 5G plėtrą Senajame žemyne. Pati A. Nilssono vadovaujama bendrovė kol kas delsia pasirašyti sandorius su 5G įrangos tiekėjais.

„Turime pasaulinę tiekimo grandinę, taigi, iš ko bepirktumėte įrangą, jūs rasite dalių iš Kinijos. Net jei pirktume įrangą iš savo kaimynų „Ericsson“, rastume kiniškų dalių. Šiuo metu kalbamės su visais tiekėjais, bet sprendimai kol kas atidedami“, – interviu „Reuters“ sakė A. Nilssonas.

Pasak jo, „Tele2“ neplanuoja nutraukti prekybos „Huawei“ išmaniaisiais telefonais, nes pardavimai ar paklausa, nepaisant JAV sankcijų, smarkiai nesumažėjo.

Kalbėdamas apie 5G ryšį, A. Nilssonas pabrėžė, kad nuo galimų valstybių draudimų naudotis „Huawei“ įranga kentės vartotojai, nes sumažės konkurencija – 5G rinkoje liks tik „Ericsson“ ir „Nokia“.

„Mūsų nuomone, pagrindinė priežastis diegti 5G yra tai, kad naujos kartos ryšys yra puikus būdas padidinti pajėgumus. Tačiau mes galime padidinti ir 4G ryšio pajėgumus, taigi 5G kol kas nėra būtinas. Visgi, jei mes judėsime protekcionizmo link, vartotojai turės už tai sumokėti“, – įspėjo „Tele2“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)