Šią savaitę Europos Sąjungos komitetas, atsakingas už ES tekstilės pramonės prekybos politikos formavimą, pritarė Europos Komisijos siūlymui dėl dvigubos iš Kinijos į ES eksportuojamų tekstilės ir aprangos gaminių patikros sistemos.

Dviguba patikros sistema galios nuo 2008 m. sausio 1 d. iki 2008 m. gruodžio 31 d. Iki šių metų pabaigos dešimčiai kiniškos aprangos ir tekstilės gaminių taikomos kvotos. Jas panaikinus dvigubos patikros sistema bus taikoma aštuonioms iš dešimties prekių grupėms.

Jonas Karčiauskas, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas, primena, kad Lietuva siekė kvotų galiojimą palikti dar metams, tačiau šį susitarimą vadina kompromisiniu.

Linas Lasiauskas, asociacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas, pabrėžia, kad Briuseliui teko suderinti įvairių šalių gamintojų ir importuotojų nuostatas, todėl pasiektas kompromisinis variantas yra geriau nei nieko.

Anot jo, dvigubos patikros sistema padės šiek tiek kontroliuoti importą iš Kinijos, o Lietuvos gamintojams suteiks papildomus metus pasirengti globaliai konkurencijai. Nors, jo įsitikinimu, žaidimo taisyklės ir ES, ir Kinijos rinkose turėtų būti vienodos, rašo „Verslo žinios”.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją