„Mano priedermė – tęsti karjerą, ministro priedermė – vykdyti įstatymus. (...) Dabar dirba kitas vadovas, reikia laiko, kad perduotų ūkį, kad būtų galima pradėti dirbti, ministras irgi imasi tam tikrų veiksmų“, - sakė V. Šlekaitis, kuriam teismo sprendimu už priverstinę pravaikštą priteista ir kompensacija.

Ministras sako kreipęsis į specialiasias tarnybas išsiaiškinti, ar V. Šlekaitis neturi kliūčių užimti tokį postą.

„Ministerija yra pateikusi vyriausiam administraciniam teismui prašymą atnaujinti procesą ir sustabdyti nutarties vykdymą, kol nebus apsisprendimo teisme“, - lakoniškai padėtį žurnalistams komentavo ministras.

DELFI primena, kad rugsėjo 1-ąją Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė, kad buvę Darbo biržos direktorius atleistas nepagrįstai, o tuometinis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys papeikimą jam skyrė nepagrįstai.

Ši teismo nutartis yra neskundžiama.

2009 m. kovo pabaigoje V. Šlekaitis buvo atleistas po 17 metų darbo. Atleidimo pagrindas buvo tarnybinė nuobauda, už tai, kad Darbo birža buvo įsigijusi tris automobilius pažeisdama Vyriausybės nutarimą, nes pirko brangesnius nei 60 tūkst. Lt automobilius.

Automobiliai buvo pirkti už 67 tūkst. Lt, o tam reikėjo Vyriausybės nutarimo. Prieš tai V. Šlekaičiui buvo skirti du papeikimai, tačiau vieną jų teismas dar anksčiau panaikino.
Šiuo metu darbo biržai vadovauja buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Mindaugas Petras Balašaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją