Taip rugsėjo 9 dieną nusprendė Vilniaus apygardos teismas, iš dalies tenkinęs bendrovės „Žalvaris“ ieškinį – įmonė prašė panaikinti VŠT sprendimą atmesti jos pasiūlymą, nenutraukti konkurso ir paskelbti bendrovę jo nugalėtoja.

„Įvertinus tai, kad ieškovės („Žalvaris“ – BNS) pateikto pasiūlymo kainos neviršijo atsakovės (VŠT – BNS) nustatytų maksimalių kainų, o atskirų paslaugų įkainiai nurodyti ir išviešinti nebuvo, (...) atsakovė neturėjo pagrindo atmesti tiekėjo pasiūlymo“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas taip pat panaikino VŠT sprendimą nutraukti konkursą, tačiau nepripažino „Žalvario“ jo nugalėtoja.

„Panaikinus atsakovės sprendimus atmesti ieškovės pasiūlymą ir nutraukti pirkimo procedūras ir konkursą laikyti pasibaigusiu, šalys grąžinamos į iki pažeidimo buvusią padėtį, o pirkimo procedūros turės būti tęsiamos“, – konstatavo teismas.

Ginčas tarp VŠT ir „Žalvario“ kilo po to, kai pastarosios pasiūlymas buvo atmestas dėl per didelės kainos. „Žalvario“ atstovai teisme teigė, jog užuot pripažinusi ją laimėtoja, VŠT nutraukė konkursą, kad pašalintų iš jo įmonę.

VŠT atstovų teigimu, „Žalvaris“ pretenziją pateikė pavėluotai, be to, bendrovė negali būti pripažinta laimėtoja, nes jos kvalifikacija nebuvo patikrinta.

Nutartis per 14 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją