Estijos bendrovė AS „Coffee in“ Vilniaus apygardos teisme pirmadienį laimėjo ieškinį prieš lietuvišką bendrovę „Keturi kambariai“, valdančią kavinių tinklą „Coffee Inn“. Teismas uždraudė lietuviams naudoti prekės ženklą „Coffee Inn“, kuris yra labai panašus, todėl neretai painiojamas su estiškuoju „Coffee in“.

Kavinių tinklo „Coffee Inn“ bendrasavininkis Nidas Kiuberis DELFI teigė, kad ginčas su estų kompanija tęsiasi jau kelerius metus.

„Teisiniai ginčai su estais vyksta eilę metų. Ir čia yra tik vienas iš epizodų“, – kalbėjo jis.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas per 30 dienų.

N. Kiuberis teigė, kad šiuo metu dėl „Coffee inn“ prekės ženklo naudojimo vyksta du teisminiai procesai: Lietuvoje bei Europos Sąjungos teismuose.

„Gilinamės į Vilniaus apygardos teismo priimtą sprendimą ir konsultuojamės su teisininkais dėl tolesnių veiksmų. Čia reiktų pabrėžti, kad ginčijamas ir sprendimas priimtas, nors dar ir neįsiteisėjęs, tik dėl vieno vizualinio ženklo – Coffee Inn užrašo oranžiniame rombe naudojimo. Naudojimas kitų šio ženklo vizualinių variantų, kuriuos esame užregistravę, o tuo pačiu ir „Coffee inn“ kaip žodžių junginio, nebuvo ir teismuose nėra ginčijamas“, – pabrėžė pašnekovas.

N. Kiuberis taip pat pridėjo, kad „Coffee Inn“ prekės ženklas ir vizualinis ženklas su užrašu oranžiniame fone yra registruoti ir Europos Sąjungoje ir jiems apsauga yra galiojanti.

„Todėl remiantis ES apsauga šį prekės ženklą mes galime naudoti ir Lietuvoje, nepaisant to, koks bus galutinis Lietuvos teismų sprendimas“, – komentavo pašnekovas.

Jo teigimu, šiuo metu vyksta konsultacijos su teisininkais ir sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų reaguojant į minėtą Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)