Taryba pranešė, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) išnagrinėjo bendrovės „Palink“ skundą.

Pasak pranešimo, VAAT konstatavo, jog „Palink“ pažeidė įstatymą, kai spaudė septynis tiekėjus, tiekiančius bendrovės valdomam prekybos tinklui „Iki“ maisto prekes ir gėrimus, išnaudoti preliminarų pardavimo skatinimo priemonėms numatytą biudžetą.

Teismas padarė išvadą, jog bendrovė nesitarė su tiekėjais dėl rinkodaros biudžeto, bet teikė pasiūlymus, kurių jie iš esmės negalėjo atsisakyti, nes būtų neišvengę galimų neigiamų pasekmių, pavyzdžiui, prekių pirkimų stabdymo, prekių kiekių sumažinimo šventiniu laikotarpiu.

Vis dėlto VAAT iš dalies patenkino „Palink“ skundą ir sumažino skirtą baudą.

Konkurencijos taryba teigia, kad detaliai išnagrinėjusi teismo motyvus spręs, ar skųsti šį sprendimą.

Pernai birželį paskelbta, kad Konkurencijos taryba skyrė „Palink“ 78 tūkst. eurų baudą už nesąžiningą veiklą tiekėjų atžvilgiu. Tuo metu prekybos tinklas BNS komentavo, kad institucijos sprendimas „stebina“ ir bus sprendžiama ar jį skųsti.

Konkurencijos taryba pažymi, kad didelę rinkos galią turinčiai mažmeninės prekybos įmonei ir tiekėjui nėra draudžiama susitarti dėl preliminarios planuojamos rinkodaros biudžeto sumos, tačiau toks preliminarus susitarimas dėl faktiškai atliekamų mažmeninės prekybos įmonės veiksmų neturi tapti privalomu reikalavimu, kaip buvo minėtu atveju.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)