Pasak tarybos, Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) konstatavo, kad vien tai, jog bendrovei buvo perduota konkurentės „NCG Distribution“ sutartis, kurioje numatyta filmų platinimo kainos apskaičiavimo tvarka ir konkretūs dydžiai, leidžia teigti, kad buvo sudarytas konkurenciją ribojantis susitarimas.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Pernai lapkritį Konkurencijos taryba nustatė, kad „Theatrical Film Distribution“ ir tai pačiai įmonių grupei priklausančios bendrovės „NCG Distribution“ bei „Forum Cinemas“, apsikeitusios kino filmų demonstravimo sutartimi sudarė susitarimą dėl kino filmų platinimo kainos apskaičiavimo tvarkos ir minimalių jos dydžių nustatymo.

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo gavusi informacijos iš bendrovės „Multikino Lietuva“.

Kartelio dalyvėms paskaičiuotos baudos iš viso siekė daugiau nei 3,8 mln. eurų. Vis dėlto Konkurencijos taryba atsižvelgė į tai, kad per COVID-19 pandemiją kino filmų sektorius susidūrė su išskirtiniais veiklos apribojimais, ir sumažino bendrovėms paskaičiuotas baudas 80 proc.

Tad vietoj skirtų „Theatrical Film Distribution“ 167,7 tūkst. eurų, „NCG Distribution“ 132,8 tūkst. eurų, „Forum Cinemas“ 3,5 mln. eurų baudų, jos buvo sumažintos atitinkamai iki 33,5 tūkst., 26,6 tūkst. ir 707,5 tūkst. eurų.

Pasak tarybos, „Forum Cinemas“ buvo apskundusi Konkurencijos tarybos nutarimą pirmosios instancijos teismui, tačiau vėliau skundą atsiėmė ir nutarimas „Forum Cinemas“ atžvilgiu yra įsiteisėjęs. „NCG Distribution“ Konkurencijos tarybos sprendimo neskundė.

Abi šios bendrovės sumokėjo į valstybės biudžetą joms skirtas baudas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)