Apeliacinis teismas vasario 17 dieną paliko galioti Vilniaus apygardos teismo (VAT) pernai lapkritį priimtą „SW Baltics“ nepalankią nutartį – tuomet teismas taip pat atmetė Latvijos bendrovės pretenzijas dėl konkurso sąlygų – bei panaikino draudimą tęsti konkursą.

„Pirkimo sąlygų nuostatų nėra pagrindo vertinti kitaip nei vertino pirmosios instancijos teismas – kaip teisėtų“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Bendrovė skundė reikalavimus dėl įmonės ir jos vadovų patirties diegiant tokias sistemas, taip pat galimas sankcijas, jei būtų vėluojama įgyvendinti sutartį.

Kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė sakė, kad pasibaigus teisminiams ginčams konkursas galėtų būti baigtas maždaug per du mėnesius.

„Artimiausiu metu bus nustatytas naujas pasiūlymų pateikimo terminas ir toliau vykdomas pirkimas“, – BNS sakė A. Ramoškaitė.

Ji neatmetė, jog dėl teisminių ginčų iki 2023 metų sausio 1 dienos planuotas e. tolling sistemos įdiegimas gali vėluoti.

Anksčiau A. Ramoškaitė BNS sakiusi, kad konkursas buvo apskųstas pirminėje jo stadijoje, todėl nėra žinomas dalyvių skaičius, nes dar nebuvo pateikti pasiūlymai.

Kelių direkcija skelbė, kad perėjus nuo dabartinės rinkliavos, kuri priklauso nuo nuvažiuoto laiko, prie naujos – pagal nuvažiuotą atstumą, į biudžetą būtų surinkta dukart daugiau įmokų – per 110 mln. eurų. Įmoka bus skaičiuojama atsižvelgiant į automobilio tipą ir išmetamų teršalų kiekio standartus. Mokestis bus imamas tik už važiavimą valstybinės reikšmės magistraliniais keliais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją