Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priėmė nagrinėti Vilniaus savivaldybės administracijos skundą ir sustabdė žemesnės instancijos teismų priimtų sprendimų vykdymą.

LAT turi teisę sustabdyti skundžiamo sprendimo ar nutarties vykdymą, kol bus išnagrinėta byla - šis procesas LAT vidutiniškai trunka apie 6 mėnesius.

Spalio 29 dieną Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad statomo vakarinio aplinkkelio trasoje (tarp Pašilaičių ir Ukmergės autostrados) Valentinui Baltušiui, Zitai Baltušienei, Vaidotui Ginčikui ir Onai Grinčikienei, 2000 metais įsigijusiems 1,65 hektaro žemės sklypą, turi būti išmokėta 3,35 mln. eurų.

Vilniaus savivaldybė lapkričio pradžioje BNS informavo, kad šiuo metu teismuose nagrinėjama 12 bylų dėl sklypų paėmimo visuomenės poreikiams, tiesiant vakarinį aplinkkelį. Savivaldybės duomenimis, sklypų savininkai iš savivaldybės reikalauja iš viso 16,8 mln. eurų.

Nuo 2012 metų vakarinio aplinkkelio žemės ir kito turto perėmimui savivaldybė iš viso skyrė 8,118 mln. eurų.

90 mln. eurų vertės teismuose keletą mėnesių vilkintas Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo projektas pradėtas įgyvendinti šių metų liepą. Aplinkkelis yra transeuropinio tinklo dalis, jungsianti tarptautinį transporto koridorių nuo Klaipėdos per Vilnių ir Minską iki Kijevo bei Vilniaus ir Panevėžio automagistralę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)