Telekomunikacijų bendrovei „Bitė Lietuva“ teisme nepavyko panaikinti Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO LT) sprendimo . Vilniaus apygardos teismas (VAT) lapkričio 25 dieną nutraukė bylą, nes bendrovė nepasinaudojo privaloma ikiteisminio ginčo nagrinėjimo tvarka.

„Bitė“ tvirtino, kad ikiteisminė ginčų nagrinėjimo stadija yra privaloma, jeigu ginčijami perkančiųjų organizacijų sprendimai iki sutarties pasirašymo, o šiuo atveju ginčas kilo dėl CPO LT sprendimo pripažinti „Telia Lietuvą“ atnaujinto varžymosi laimėtoja – jis buvo priimtas jau po preliminariosios sutarties pasirašymo.

Teismas nepasisakė dėl kitų „Bitės“ argumentų, susijusių su „Telia Lietuvos“ ir kitos konkurso dalyvės bendrovės „Tele 2“ pasiūlyta neigiama kaina. Anot „Bitės“, CPO LT taisyklės draudžia konkursuose pateikti neigiamos reikšmės kainas.

„Bitė“ teismui yra apskundusi jau kelis CPO LT konkursus, kuriuos laimėjo neigiamą paslaugų kainą pasiūliusios „Telia Lietuva“ arba „Tele 2“. VAT spalio pradžioje jau yra išnagrinėjęs „Bitės“ skundą dėl ryšio paslaugų Lietuvos paštui pirkimui ir pripažino, kad CPO LT sprendimas jo laimėtoju paskelbti neigiamą kainą pasiūliusią „Tele 2“ yra teisėtas.

Šį VAT sprendimą “Bitė“ yra apskundusi Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)