Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą – netenkino bendrovės prašymo pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti sprendimo įtraukti ją į nepatikimų tiekėjų sąrašą galiojimą.

Pasak Apeliacinio teismo teisėjos Romualdos Janovičienės, pačios „Nota bene“ pasyvumas ir nerūpestingumas sukėlė jai nepageidaujamų padarinių – informacijos apie netinkamą sutarties vykdymą viešą paskelbimą.

„Vien ieškinio, kuriuo prašoma pripažinti, kad turizmo reikmenų sutartis buvo nutraukta ne dėl esminių pažeidimų, į teismą padavimas nesudaro pagrindo taikyti ieškovei laikinąsias apsaugos priemones iki tol, kol įsiteisės teismo sprendimas “, – teigė R.Janovičienė.

Saugomų teritorijų tarnyba „Nota Bene“ į „juodąjį tiekėjų sąrašą“ įtraukė dėl to, kad bendrovė nesugebėjo įvykdyti šių metų pradžioje sudarytos sutarties dėl turizmo prekių įsigijimo. Sutarties, kuri buvo nutraukta rugsėjo pradžioje, vertė siekė apie 35 tūkst. eurų.

„Nota bene“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydama pripažinti, kad 2016 metų balandžio 11 dienos turizmo reikmenų sutartis buvo nutraukta ne dėl esminio pažeidimo, ir prašė pripažinti Saugomų teritorijų tarnybos sprendimą neteisėtu.

„Nota Bene“ visuomenei tapo žinoma Viešųjų pirkimų tarnybai rugpjūčio pabaigoje paskelbus, kad įvairius virtuvės įrankius iš šios įmonės Lietuvos kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau nei rinkoje. Šie įrankiai iš bendrovės įsigyti iš viso už 4 tūkst. eurų vykdant sutartį, kurios vertė siekia maždaug 174 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)