Lietuvos apeliacinis teismas balandžio 29 dieną atmetė konkurse dalyvavusių bendrovių „Fima“ ir „Atea“ skundus – įmonės ginčijo konkurso procedūras ir sprendimą jo laimėtoja pripažinti „Euroelektroniką“.

Teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo šių metų vasarį priimtą nutartį.

„Fima“ teismui tvirtino, kad „Euroelektronikos“ pasiūlymas neatitiko konkurso sąlygų, nes įranga turi būti pagaminta Europos Sąjungos arba NATO valstybėje, tuo metu „Euroelektronikos“ siūlomų „Honeywell“ vaizdo kamerų gamintoja yra Kinijos įmonė.

Tuo metu „Atea“ prašė panaikinti Vilniaus oro uosto sprendimą jos pasiūlymą pripažinti netinkamu arba konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis ir nutraukti jo procedūras.

Tiek Vilniaus apygardos, tiek Apeliacinis teismai konstatavo, kad „Euroelektronikos“ siūlomų vaizdo kamerų gamintoja yra JAV bendrovė.

Vilniaus oro uostas turėjo pagrindą spręsti, jog „Euroelektronikos“ pasiūlytų stacionarių kamerų gamintojas yra „Honeywell International“, kurio registracijos vieta JAV. Teismas vadovavosi visuma byloje esančių įrodymų, gamintojo patvirtinimais ir kitais dokumentais dėl siūlomos įrangos, techniniuose dokumentuose yra nuorodos į „Honeywell International“ nuosavybės teise priklausantį prekės ženklą „Honeywell“ bei viešai prieinama informacija“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Tuo metu „Atea“ siūlymas analitinius filtrus įdiegti programinėje įrangoje, anot teismų, neatitiko konkurso sąlygų, numatančių, kad jie turi būti naudojami lokaliai stacionariose kamerose.

„Techninėje specifikacijoje buvo įtvirtintas aiškus techninis reikalavimas, kad stacionariose vaizdo kamerose – tai yra kamerų viduje, kaip kamerų komplektacijos sudėtinė dalis, būtų vaizdo analitikos sistema (...) Šios sąlygos lemia aiškų ir nedviprasmišką reikalavimą turėti vaizdo analitikos sistemą pačiose stacionariose kamerose, o ne kokioje nors atskiroje programinėje įrangoje“, – rašoma teismo nutartyje.

Vilniaus oro uostas konkursą paskelbė pernai kovą. Jo laimėtojas turės įrenti 140 stacionarių ir 50 valdomų lauko vaizdo kamerų, tris termovizines kameras ir kitą susijusią įrangą bei penkerius metus ją priežiūrėti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)