Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį netenkino „Maximos LT“ prašymo ir atsisakė atnaujinti procesą dėl baudos už nesąžiningus veiksmus tiekėjų atžvilgiu, pranešė Konkurencijos taryba.

Anot teismo, bendrovė siekė atnaujinti procesą, nes nesutiko su LVAT jau atliktu aplinkybių vertinimu ir gegužę priimtu sprendimu – juo liko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimas. LVAT atmetė „Maximos LT“ argumentus kaip nepagrįstus.

Gegužę LVAT pritarė Vilniaus apygardos administracinio teismo išvadai, kad „Maxima LT“ su maisto prekių ir gėrimų tiekėjais sudarė sutartis, nustatančias tam tikro dydžio rinkodaros lėšas skatinti prekių pardavimą, tačiau konkrečiai nebuvo nurodyti ar detalizuoti pardavimo skatinimo veiksmai.

Be to, kaip 2019 metais nustatė Konkurencijos taryba, įmonė vienašališkai pasiliko sau teisę planuoti tokius veiksmus tiekėjų sąskaita, kai šie be pateisinamų priežasčių nevykdė prekių pardavimo skatinimo prekybos vietose arba vykdė netinkamai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją