Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį antrą kartą atmetė bendrovės „AV investicija“ skundą.

„AV investicija“ teismo prašė įpareigoti Konkurencijos tarybą panaikinti susirašinėjimą su advokatu, laikyti tai profesine paslaptimi ir šiuos duomenis pašalinti iš laikmenų.

Tuo metu taryba nurodė nematanti tam pagrindo, nes advokatas yra vienas pagrindinių „AV investicijos“ ir „Transeco“ akcininkų, todėl jis nėra nepriklausomas, nešališkas ar nesusijęs su bendrovėmis. Tarybos teigimu, apsauga neleistų gauti tyrimams reikalingų dokumentų.

„Teismo vertinimu, (...) pareiškėjo ir advokato santykiai negali būti laikomi besąlygiškai nepriklausomais“, – rašoma teismo nutartyje.

VAAT „AV investicijos“ skundą pirmą kartą atmetė 2019 metų gegužę. Tačiau įmonei apskundus sprendimą, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai gruodį iš dalies patenkino „AV investicijos“ skundą ir nurodė VAAT bylą nagrinėti iš naujo, nes reikia surinkti daugiau naujų įrodymų.

Konkurencijos taryba 2018 metais pradėjo tyrimą dėl „Toksikos“ galimo piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi medicinos atliekų tvarkymo rinkoje. Ji atliko patikrinimus „Toksikos“, „Ekotopo“, „AV investicijos“ ir „Transeco“ patalpose, paėmė dokumentų bei elektroninių duomenų kopijas, įskaitant įmonių susirašinėjimą su advokatu

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)