Pasak teismo pranešimo, bendrovė „Dėdė Semas“ prašė teismo pripažinti, kad Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas sostinės Islandijos g. 1, priešais kavinės „Uncle Sam's pub“ (liet. „Dėdės Semo užkandinė“) įėjimą, pastatyti penkis biotualetus, yra neteisėtas, nepagrįstas, ir įpareigoti savivaldybę pašalinti juos, perstatant taip, kad šie neribotų pareiškėjos ūkinės veiklos laisvės, neužstotų kavinės terasos bei įėjimo.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šį administracinį ginčą, pažymėjo, kad teismas nekvestionuoja savivaldybės pareigos rūpintis švaros ir tvarkos viešose miesto vietose užtikrinimu, tačiau toks viešosios tvarkos užtikrinimo būdas, kai biotualetai pastatomi keli metrai iki maitinimo įstaigos, kenkia ne tik maitinimo įstaigai, tačiau ir bendram miesto atitinkamos dalies įvaizdžiui, estetiniam vaizdui bei akivaizdžiai nėra suderinamas su teisingu bei protingu viešuoju valdymu.

Kadangi nėra priimto teisės akto, reglamentuojančio, kokiu atstumu biotualetai turėtų būti pastatyti iki viešųjų maitinimo įstaigų, teismas, vadovaudamasis protingumo principu, padarė išvadą, kad nei 120, 204, nei 305, 320 cm nėra tinkamas atstumas nuo viešosios maitinimo įstaigos iki biotualetų.

Savivaldybė nepateikė teismui duomenų, dėl kokių priežasčių penkis biotualetus buvo nutarta statyti kelių metrų atstumu, o ne keliais ar keliolika metrų toliau nuo maitinimo įstaigos, kitoje gatvės pusėje. Teismas pažymi, kad kavinė yra maitinimo įstaiga ir privalo savo lankytojams užtikrinti higienišką aplinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)