VAAT iš dalies tenkino bendrovės ieškinį ir sumažino jai baudą atsižvelgęs į du atmestus pažeidimus, teigiama „Payseros LT“ pranešime.

Teismas konstatavo, kad „Paysera LT“ tinkamai ir išsamiai skirstė klientus į rizikos grupes. Taip pat, teismo sprendimu, bendrovė neturėjo prievolės tikrinti pinigų siuntėjo duomenų bazėse, kai siuntėjas ir gavėjas būdavo tas pats asmuo, o „Paysera“ jį jau buvo patikrinusi.

Pasak „Payseros LT“ atstovų, nors VAAT patenkino dalį skundo, bendrovė planuoja toliau bylinėtis ir kreipsis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT), kuris priims galutinį ir neskundžiamą sprendimą.

„Suprantame, kad finansų srityje rizikų valdymas ir tobulėjimas yra tęstinis ir niekada nesibaigiantis procesas, todėl keliame sau pačius aukščiausius standartus. Tuo pačiu iš valstybės tikimės patarėjo ir pagalbininko, o ne baudėjo vaidmens tais atvejais, kai procedūriniai ar mažaverčiai trūkumai operatyviai užtaisomi dar iki audito pabaigos, kaip ir buvo šiuo atveju“, – pranešime teigė pagrindinis „Paysera LT“ akcininkas Kostas Noreika.

Lietuvos bankas informavo, kad teismo sprendimą skųs.

„Lietuvos bankas 2020 m. lapkričio mėn. už aštuonis Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus skyrė UAB „Paysera LT" 370 tūkst. Eur baudą. Vilniaus apygardos administracinis teismas paliko įmonei galioti Lietuvos banko skirtas poveikio priemones už šešis pažeidimus ir sumažino už juos skirtas baudas. Lietuvos bankas nesutinka su sprendimu panaikinti du pažeidimus ir sumažinti baudas, todėl skųs šį sprendimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui“, – rašoma komentare.

Anksčiau „Payseros LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas yra sakęs, kad Lietuvos banko pastabos buvo nukreiptos į procedūrų ir procesų kokybę, tačiau faktinių atvejų, kad klientai per „Payserą“ sistemą plautų pinigus nebuvo.

„Paysera LT“ pernai pajamas padidino 17 proc. iki 13 mln. eurų ir uždirbo iki 3,4 mln. eurų pelno.

Lietuviško kapitalo fintech bendrovė šiuo metu veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Kosove, Albanijoje, Ukrainoje ir Ispanijoje.

„Paysera LT“ akcininkai yra bendrovę 2004 metais įkūrę K. Noreika, Audrius Lučiūnas, Šarūnas Broga ir Rolandas Razma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją