Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 30 dieną patenkino „Flamekso ir Ko“ skundą ir panaikino jai nepalankią Kauno apygardos teismo pernai gruodį priimtą nutartį.

„Byloje nėra objektyvių įrodymų, patvirtinančių atsakovės („Flameksas ir Ko“ – BNS) netinkamai atliktus dažymo darbus ar kad ji nesilaikė tam tikrų darbams ir dažams taikomų techninių instrukcijų. Nesant šiuos faktus pagrindžiančių duomenų, nėra priežastinio ryšio tarp atsakovės atlikto darbo ir rezultato – atsisluoksniavusių dažų“, – rašoma teismo nutartyje.

2017 metų sausį įmonės susitarė, kad „Flameksas ir Ko“ už 3,7 tūkst. eurų priešgaisriniais dažais padengs „Bioline Transport Service“ sandėlio Kaune plienines laikančiąsias konstrukcijas. Po metų šios apsauginės medžiagos nuo sijų atšoko.

Logistikos bendrovė teismui nurodė dėl to patyrusi 36 tūkst. eurų nuostolį, kurį, kaip ir anksčiau už darbus sumokėtą atlygį, prašė priteisti iš įmonės „Flameksas ir Ko“.

Kauno apygardos teismas ieškinį pernai gruodį patenkino visiškai – pasak teisėjų, dažymo defektai atsirado, nes „Flameksas ir Ko“ šiuos darbus atliko esant netinkamai oro temperatūrai.

Tuo metu pastaroji teisme nurodė, jog plieninės sijos buvo nudažytos laikantis techninių reikalavimų, tačiau sandėlio savininkai jo tinkamai neprižiūrėjo, todėl jame kaupėsi drėgmė ir pelėsis, dėl ko dažai ir atsilupo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją