LAT gruodžio 23 dieną paliko nepakeistą V. Kučinskui nepalankią šių metų vasarį priimtą Apeliacinio teismo nutartį, taip pat panaikino laikinai sustabdytą skolos išieškojimą „Belor“ naudai.

„Belor“ skolos reikalauja pagal 2016-ųjų sausį „Arvi ir ko“ išduotą vekselį – V. Kučinskas, anot „Belor“, yra jo laiduotojas, o vekselio galiojimas baigėsi 2016 metų balandį. Tuo metu V. Kučinskas teigė nesantis vekselio laiduotojas, nes jį pasirašė tik kaip „Arvi ir ko“ valdybos pirmininkas, tvirtindamas ir leisdamas bendrovei išduoti vekselį.

Tiek LAT, tiek žemesnės instancijos teismas šiuos V. Kučinsko argumentus atmetė, pažymėję, kad jie neatitinka vekselyje esančio aiškaus įrašo, kuriuo tiesiogiai nurodyta, kad „už šiame vekselyje nurodytos sumos sumokėjimą laiduoja laiduotojas“, o prie šio įrašo yra V. Kučinsko ranka įrašytas vardas ir pavardė bei parašas.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi pirmosios ir apeliacinės instancijos teismų motyvus, (...) neturi pagrindo nesutikti su teismų išvada, kad „Arvi ir ko“ 2016 metų sausio 6 dieną išduotame neprotestuotiname vekselyje V. Kučinskas pasirašė kaip vekselio laiduotojas“, – rašoma LAT nutartyje.

„Belor“ yra viena bendrovių, siekiančių atgauti milijonines skolas iš V. Kučinsko ir jo įmonių. Anksčiau skelbta, kad Rusijos bankas „Alfa Bank“ iš V. Kučinsko per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas, „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas yra teigęs, kad bendra „Arvi“ grupės įsiskolinimų suma tarptautiniams kreditoriams gali siekti daugiau kaip 40 mln. eurų.

V. Kučinskas liepos mėnesį sulaikytas Slovėnijoje Rusijos, kurioje yra kaltinamas sukčiavimu, prašymu. Rugpjūčio pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra kreipėsi į Slovėniją dėl V. Kučinsko perdavimo Lietuvai, nes Kauno apygardos prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą, kuriame V. Kučinskas turi įtariamojo statusą.

Lapkričio viduryje V. Kučinskas buvo sugrąžintas į Lietuvą ir išleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą, o gruodžio 23 dieną Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, nustačius, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta. Šis sprendimas kol kas nėra įsigaliojęs ir gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)