Trijų teisėjų kolegija nusprendė pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, nes apie jos laiką ir vietą B. L. Luckui yra pranešta tinkamai, sakė Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas.

Pasak jo, teismas konstatavo, kad kaltinamasis vengia atvykti į teimą, todėl buvo priimta nutartis bylą nagrinėti kaltinamajam nedalyvaujant. Jo į teismą nepavykdavo prisikviesti kelerius metus.

Teismo posėdžio metu paaiškėjo, kad valstybės kaltinimą palaikančių prokurorų netenkina kito kaltinamo – generalinio direktoriaus Paulo Nelsono Englisho advokatas Arūnas Petrauskas. Kaip nurodė prokuroras, advokatų kontora, kurioje dirba A. Petrauskas, su „Mažeikių nafta“ buvo pasirašiusi sutartį dėl teisinių paslaugų teikimo, todėl nagrinėjant bylą esą gali „kirstis interesai“.

„Prokurorų prašymas nebuvo patenkintas“, – pabrėžė teismo atstovas V. Jončas. Pasak jo, teismas nusprendė, kad prokurorų prašymas yra nepagrįstas, nes advokatų dalyvavimas teikiant teisines paslaugas juridiniams asmenims neatima teisės konsultuoti ir fizinius asmenis, žinoma, jeigu nenustatytas piktavališkas susitarimas.

Buvusios „Mažeikių naftos“ gaisro baudžiamojoje byloje B. Lee Luckas ir P.N. Englishas kaltinami savo pareigų neatlikimu.

Baudžiamoji byla buvo iškelta po to, kai minėtoje bendrovėje 2006 m. spalį kilo didžiulis gaisras, dėl kurio bendrovė patyrė iki 131 mln. Lt nuostolių.

Baudžiamoji byla turėjo būti pradėta nagrinėti dar 2008 m. kovą, tačiau procesą teko atidėti vienam iš kaltinamųjų – B. Lee Luckui – taip ir nepasirodžius teisme. Tais pačiais metais Interpolas paskelbė jo tarptautinę paiešką.

Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ 90 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų iš Olandijoje registruotos bendrovės „Yukos International“ ir Lietuvos Vyriausybės nusipirko 2006 m. pabaigoje, tačiau derybos buvo pradėtos dar prieš šį gaisrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją