Tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs verslininkų apeliacinius skundus. Teismo nuomone, Vilniaus miesto apylinkės teismas neištyrė kai kurių dokumentų, kurie gali būti svarbūs.

Audrius Cininas
„Nagrinėjant bylą pirmos instancijos teisme, neištirti duomenys, kurių gali būti svarbūs sprendžiant apeliacinius skundus, neperskaityti ikiteisminio tyrimo metu duoti kaltinamųjų parodymai, neperskaityti svarbūs bylai dokumentai“, - Vilniaus apygardos teismo posėdžio metu sakė apeliacinį skundą nagrinėjantis teisėjas Audrius Cininas.

Anot jo, teismo sprendimas gali būti pagrįstas tik tais įrodymais, kurie viešai paskelbti ir išnagrinėti teismo posėdyje, todėl nutarta atnaujinti bylos nagrinėjimą į posėdį kviečiant ir T. Karosą bei S.Svitojų, perskaityti ir išnagrinėti visus bylai svarbius dokumentus.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija pasigedo kaltinamųjų ikiteisminio tyrimo metu duotų parodymų, kurie nebuvo paskelbti ir aptarti. A.Cininas taip pat atkreipė dėmesį, kad nebuvo ištirti ir pagarsinti kai kurie svarbūs dokumentai, susiję su byloje minimomis bendrovėmis ir jų antrinėmis įmonėmis, todėl negalima spręsti apie šių įmonių struktūrą, šių įmonių valdytojų ir akcininkų ryšius.

Savo kaltę neigiantys T.Karosas ir S.Svitojus teisėjo minėtų aplinkybių apeliaciniuose skunduose neaprašė ir dėl neištirtų įrodymų nesiskundė, tačiau, pasak A.Cinino, neištirti bylos įrodymai būtų pagrindas kasacijai.

A.Cinino teigimu, šių įrodymų nagrinėjimas ilgai neužtruks, nes visi jie jau yra baudžiamojoje byloje. Bylos nagrinėjimas Vilniaus apygardos teisme bus tęsiamas rudenį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2014-ųjų lapkritį T.Karosą ir S.Svitojų pripažino kaltais ir skyrė jiems atitinkamai 3,77 tūkst. eurų ir 4,52 tūkst. eurų baudas. Abu verslininkai kaltais neprisipažino, anksčiau jie teisti nebuvo.

Prokurorų teigimu, T.Karosas ir S.Svitojus bendrovės „Čili Holdings“ bandė papilti bendrovės GCW bankroto administratorių Artūrą Laucių - jam buvo siūlomas maždaug 8,6 tūkst. eurų kyšis, kad atsisakytų daugiau nei 7 mln. litų (daugiau nei 2 mln. eurų) vertės ieškinių bendrovei „Vilsarma“, tokio pat ieškinio bendrovei „Tokyo“ bei patvirtintų „Vilsarmos“ 1 mln. litų (daugiau nei 289 tūkst. eurų) kreditorinį reikalavimą.

T.Karosas su įmonės finansininku STT pareigūnų buvo sulaikytas 2012 metų rugpjūtį. Už užstatą paleistas verslininkas žurnalistams tvirtino esąs nekaltas ir teigė, kad prieš jį surengta provokacija.

Holdingas veikia viešojo maitinimo, apgyvendinimo, reklamos, sveikatingumo ir interneto prekybos srityse, prekyba kosmetika. „Čili Holdings“ Lietuvoje ir Latvijoje turi 82 restoranus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)