Teismas trečiadienį atmetė bendrovės prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones nurodydamas, kad konkurso procedūrų stabdymas keltų grėsmę 2,785 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų įsisavinimui.

„Netekus šių lėšų, projekto įgyvendinimui iškiltų didelių sunkumų, dėl būtų pažeistas viešasis interesas - visuomenė netektų galimybės turėti sporto, sveikatinimo ir kitų visuomenės poreikių kompleksą“, - nurodoma teismo sprendime.

Skunde teismui bendrovė nesutinka su koncesijos sąlygų reikalavimu, jog kandidatas turi turėti ypatingo statinio projekto vadovo teisinį statusą ir nurodo, kad kai kuriose užsienio valstybėse nėra tokios teisinės sąvokos.

„Axis Industries“ atstovas J. Elzbergas BNS dar antradienį patikino, kad bendrovė kartu su užsienio partneriais ketina dalyvauti konkurse, tačiau to negali padaryti dėl formalių priežasčių - partnerių architektai negali gauti reikiamos atestacijos, kadangi Architektų rūmai atestavimo procedūras kartą vykdė tik lapkričio 20-ąją.

Pasak teismo, ieškovas, nors ir nesutinka su konkurso sąlygomis, tačiau „nepateikia jokių argumentų, kurie patvirtintų jo, kaip galimo konkurso dalyvio teisių pažeidimą, tai yra, kad jis neatitinka konkurso sąlygomis keliamų kvalifikacijos reikalavimų, dėl ko būtų pašalintas iš konkurso ar patirtų žalą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)