Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį atmetė bendrovės skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, pagal kurį J. Garalio pernai gegužės atleidimas buvo neteisėtas.

Klaipėdos apylinkės teismo kovo mėnesio sprendimu, bendrovė neįrodė, kad J. Garalis tariamai tyčia padarė žalą bendrovei. Tai, kad „Grigeo Klaipėda“ pasielgė neteisėtai, atleisdama darbuotoją, buvo pripažinusi ir Darbo ginčų komisija, kurios sprendimą bendrovė ir skundė teismui.

J. Garaliui buvo priteista daugiau kaip 53 tūkst. eurų (iki mokesčių) už priverstinę pravaikštą ir po 266 eurus už kiekvieną darbo dieną iki teismo sprendimo įvykdymo, bet ne ilgiau kaip už vienerius metus. Be to, jis turėtų gauti keturių vidutinių atlyginimų dydžio kompensaciją – 22,3 tūkst. eurų.

„Pirmosios instancijos teismas išsamiai išanalizavo ir įvertino visus byloje surinktus įrodymus (...). Išdėstytų motyvų pagrindu teisėjų kolegija konstatuoja, kad pagrindo remiantis apeliacinio skundo argumentais panaikinti ar pakeisti skundžiamą pirmosios instancijos teismo sprendimą nenustatyta“, – teigiama Klaipėdos apygardos teismo nutartyje.

„Grigeo Klaipėda“, be kita ko, vasario pabaigoje teismui pateikė jau antrą ieškinį, kuriuo iš buvusio įmonės vadovo Vido Beržonskio ir J. Garalio bei kitų asmenų siekia prisiteisti dar 1,4 mln. eurų žalos. Bendra abiejų ieškinių suma dėl patirtos žalos siekia 2,7 mln. eurų.

„Grigeo Klaipėdos“ teigimu, V. Beržonskis su buvusiu įmonės „Algol Chemicals“ vykdomuoju direktoriumi Vaidotu Kizelevičiumi sudarė „Grigeo Klaipėdos“ produkcijai reikalingo krakmolo tiekimo schemą, taip siekdami turtinės naudos įmonėms „ChemTrade“ ir Airijos „Sago Industries Limited“, kurios akcininkė buvo minėta įmonė.

Pasak „Grigeo“ pranešimo, „ChemTrade LT“ įkurta 2011 metais, ir nuo to laiko iki 2019-ųjų pavasario per ją buvo perkamos įvairios cheminės medžiagos popieriaus fabrikui, dažai bei krakmolas. Įmonė 2014–2015 metais „Grigeo Klaipėdai“ buvo įsipareigojusi tiekti kartono gamyboje naudojamą tapijokos krakmolą, nors tiekė pigesnį kviečių krakmolą. 2015 metų rugsėjį tiekimą perėmė įmonė „Sago Industries“, krakmolą tiekusi iki 2019 metų.

Anot „Grigeo“, pigesnis krakmolas buvo tiektas J. Garalio sprendimu.

„Grigeo Klaipėda“ teigia, kad sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į įmonės „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklus, buvo priimti, kai įmonei vadovavo V. Beržonskis, o gamybos vadovu dirbo J. Garalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)