Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį atmetė Vilniaus savivaldybės skundą ir pripažino, kad Konkurencijos taryba baudą skyrė pagrįstai, pranešė taryba.

Birželį ji paskelbė, kad savivaldybė, perdavusi baseiną valdyti ir naudoti „Sveikam miestui“, privilegijavo jį ir sudarė nevienodas konkurencijos sąlygas. Savivaldybei skirta 31,5 tūkst. eurų bauda, ji buvo įpareigota per šešis mėnesius paskelbti viešą konkursą.

VAAT pritarė Konkurencijos tarybos išvadai, kad „Sveikas miestas“ Fabijoniškių baseine ne tik moko moksleivius plaukti, bet ir užsiima komercine veikla – siūlo mokamas baseino ir sporto klubo paslaugas, kurios turi būti teikiamos nepažeidžiant konkurencijos.

„Baseino valdymo ir sporto klubo valdymo paslaugų didelė dalis yra ūkinė veikla (dėl to nėra ginčo). Todėl savivaldybė turi pareigą užtikrinti, kad organizuojant tokią veiklą nebūtų diskriminuojami kiti ūkio subjektai ir nebūtų iškraipoma konkurencija“, – pažymėjo teismas.

VAAT sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)