BuzzFeed“ publikuotame straipsnyje, kuris remiamasi nutekėjusio laiško informacija, skelbiama, jog įmonės planuoja susitikti „Twitter“ būstinėje San Fransiske.

„Facebook“ kibernetinio saugumo vadovo Nathanielio Gleicherio sukviestame susitikime taip pat dalyvauti planuoja „Microsoft“, „Snapchat“ ir kelios kitos bendrovės.

„Kaip kai kuriems iš jūsų pastarosiomis savaitėmis užsiminiau, mes norime pratęsti ankstesnę diskusiją apie informaciją, rinkimų apsaugą bei mūsų pastangas kovojant su šiais iššūkiais“, – anot „BuzzFeed“ rašė N. Gleicheris.

Kiek anksčiau „Facebook“, „Google“, „Twitter“ ir „Microsoft“ užblokavo paskyras iš Rusijos ir Irano, kurios, anot įmonių, skleidė dezinformaciją su tikslu paveikti lapkričio mėnesio JAV Kongreso rinkimus.

„Facebook“ taip pat paskelbė panaikinusi daugiau nei 650 puslapių, grupių ir paskyrų, kurios buvo nustatytos kaip „paskyrų tinklas, kuris klaidino žmones dėl savo veiklos“.

„Twitter“ suspendavo 284 paskyras, kurios „vykdė koordinuotą manipuliaciją“ bei pridūrė, jog dauguma šių paskyrų buvo iš Irano.

Buvęs „Facebook“ saugumo vadovas Alexas Stamosas (Aleksas Steimosas) trečiadienį tinklaraštyje teigė, kad internetinėse platformose vis dar žioji didžiulės skylės, o technologijų milžinai tinkamai nekovoja su užsienio agentų įtaka rinkimams.

„Šios naujienos yra įrodymas, kad Rusija nebuvo sustabdyta, o Iranas seka jos pėdomis“, – tinklaraštyje „Lawfare“ rašė A. Stamosas.

„Jei Jungtinės Valstijos toliau eis šiuo keliu, jos rizikuos savo rinkimus paversti informacinio karo pasaulio čempionatu, kuriame JAV priešai ir sąjungininkai kovos dėl teisės įtvirtinti įvairius interesus amerikiečių elektorate“, – perspėjo ekspertas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)