„Įvairių tyrimų duomenimis, maždaug kas 4-tas svetur uždarbiauti išvykęs lietuvis norėtų grįžti į gimtinę. Ekonominė situacija Lietuvoje gerėja, atlyginimai už darbą kyla, o darbuotojų trūksta. Tačiau vien bendroji statistika nepadeda apsispręsti sugrįžti – kiekvienam svarbu įvertinti individualias įsidarbinimo galimybes“, - sakė bendrovės „Search & Selection“ l.e.p. direktorė Laura Gylienė.

„Search & Selection“ konsultantai visiems besikreipiantiems teiks informaciją apie bendras įsidarbinimo galimybes, užpildžiusius anketą asmenis nemokamai įtrauks į darbuotojų paieškos duomenų bazes ir už simbolinį mokestį akcijos metu konsultuos norinčius įvertinti savo individualias įsidarbinimo galimybes Lietuvoje.

Akcijos rėmėjas – Lietuvos ambasada Didžiojoje Britanijoje – platins informacinę medžiagą apie įsidarbinimo galimybes Lietuvoje. Remiantis Didžiosios Britanijos skelbiama statistika, pagal darbuotojų iš ES šalių naujokių skaičių lietuviai užima antrąją vietą.

„Search & Selection“ vadovės L. Gylienės teigimu, tokią veiklą vystyti nuspręsta atsižvelgiant į darbo jėgos Lietuvoje trūkumą ir augantį išvažiuojančiųjų uždarbiauti į užsienį skaičių.

Užsienyje daugiau uždirbantys tautiečiai nemažą dalį algos išleidžia pragyvenimui. Pasak L. Gylienės, nors grįžę gimtinėn jie, tikėtina, uždirbtų santykinai mažiau, tą kompensuotų geresnė gyvenimo kokybė ir karjeros perspektyvos. „Dabar yra palankus metas grįžti, nes ekonomika kyla, o daugumos darbuotojų algos didėja“, - sakė „Search & Selection” vadovė.

Jos įsitikinimu, užsienyje pagal specialybę padirbę jaunuoliai Lietuvoje vertinami dėl darbinės praktikos bei anglų kalbos žinių lygio. „Jie turi nemažas perspektyvas įsidarbinti tarptautinėse, užsienio kapitalo bendrovėse Lietuvoje“, - teigė L. Gylienė.

Remiantis statistiniais duomenimis, nuo nepriklausomybės atkūrimo iš Lietuvos emigravo apie 350 tūkstančių piliečių. Lietuvos verslininkai nuolat skundžiasi kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, kuris kasmet vis mažėja dėl darbo jėgos nutekėjimo į kitas šalis. Pastaraisiais metais didžiausias emigrantų srautas buvo į Didžiąją Britaniją ir Airiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją