Europos Komisijos atstovas penktadienį sakė, kad ekspertai iš kreditorių "trijulės" iš Atėnų išvyks savaitgalį.

Pernai rugsėjį "trijulė" netikėtai nutraukė vizitą Graikijoje, nes vyriausybė nepadarė pakankamos pažangos įgyvendindama taupymo priemones, ir sugrįžo tik po to, kai ji sutiko imtis tolesnių biudžeto apkarpymų ir didinti mokesčius.

"Ši pertrauka nereiškia, kad yra problemų", - sakė Komisijos atstovas Simonas O'Conoras ir pridūrė, kad derybos buvo produktyvios.

Jis sakė, kad kreditorių "trejeto" ekspertai vis dar siekia užbaigti savo patikrinimą, pagal kurį kreditoriai spalį nuspręs, ar išmokėti Graikijai naują paskolos dalį.

Šaltiniai Graikijos finansų ministerijoje sakė, kad vyriausybei ir kreditoriams trūksta susitarti dėl maždaug 2 mlrd. eurų vertės priemonių iš 11,5 mlrd. eurų paketo.

Iš šios sumos 6,5 mlrd. eurų bus sutaupyti apkarpius atlyginimus, pensijas ir pašalpas, o dar 1,1 mlrd. eurų - pailginus pensinį amžių.

Maždaug 1,19 mlrd. eurų turėtų būti pritraukti iš įvairių techninių priemonių, kurias jau patvirtino kreditoriai. Tai reiškia, kad liko susitarti dar dėl maždaug 2 mlrd. eurų, kuriuos siūloma sutaupyti imantis apkarpymų gynybos, sveikatos apsaugos ir vietos administracijos sektoriuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)