BNS žiniomis, tarp jo dalyvių yra inspekcijos viršininko pavaduotoja Eglė Kuklierienė, buvusi Vilniaus miesto administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė bei buvęs Seimo narys Andrius Mazuronis.

Su E. Kuklieriene trečiadienį BNS nepavyko susisiekti – ji atostogauja. A. Vaitkunskienė į skambučius taip pat neatsiliepė. A. Mazuronis, patvirtinęs apie savo dalyvavimą konkurse, teigė dar neapsisprendęs, ar dalyvaus popiet prasidėsiančioje atrankoje.

„Nusprendžiau nueiti, nes netikiu, kad konkursas gali būti sąžiningas. Dalyvavau ir inspekcijos Vilniaus departamento vadovo konkurse, kur likus man vienam, jis buvo nutrauktas ir į tą vietą paskirtas žmogus iš vidaus be konkurso. Turint omenyje viceministrės (Rėdos Brandišauskienės - red. past.) pasisakymus, akivaizdu, kad ministerija turi išankstinę poziciją, kas galėtų tikti ar netikti. Tai konkursas toks butaforinis. Todėl matydamas tą neskaidrumą, nusprendžiau išsakyti komisijai ir pažiūrėti į akis“, – komentavo jis.

Konkursą Aplinkos ministerija paskelbė kovo pradžioje.

Inspekcija nuolatinio vadovo neturi jau daugiau nei metus – nuo praėjusių metų kovo, kai iš inspekcijos viršininkės pareigų pasitraukė Laura Nalivaikienė.

Nuo praėjusių metų pavasario Statybų inspekcijai metus laikinai vadovavo E. Kuklierienė, po to laikinuoju vadovu paskirtas kitas pavaduotojas – Marius Gecevičius.

Pagal įstatymus laikinasis vadovas gali būti skiriamas ne ilgiau nei vienų metų terminui.

Aplinkos viceministrė R. Brandišauskienė anksčiau teigė, jog vadovo atranka visu metus neskelbta, nes per šį laiką bandyta kalbėtis su daugeliu žmonių iš viešojo sektoriaus raginant dalyvauti būsimoje atrankoje, tačiau net pačios inspekcijos darbuotojai entuziazmu netrykšta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)