„Vičiūnų” įmonė į šį sąrašą įtraukta už nuolat pasikartojančius pažeidimus, už kuriuos jau taikytos Administracinio teisės pažeidimų kodeksas, dėl nesaugių produktų pateikimo į rinką, dar 3 sprendimai dėl nesaugių produktų šiuo metu pateikti svarstyti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai. „Vičiūnų“ įmonių grupės komunikacijos direktorė Aldona Grinienė DELFI teigė, kad nesaugius produktus įmonė iš karto pašalino iš rinkos.

„Bendrovė „Vičiūnai ir partneriai“ iš karto pradėjo taikyti produktų pateikimo į rinką ribojimo priemones, bendrovė produktą pašalino iš rinkos ir saugiai jį sunaikino. Nukentėjusių nuo produkto vartotojų nėra”, - teigia A.Grinienė. Anot jos, įmonė pernai į kokybės gerinimą investavo 15 mln. litų, tiek pat ketina investuoti ir šiemet.

„Norfos“ parduotuvė Užmiesčio kaime, Šiaulių rajone į minėtą sąrašą įtraukta dėl sąmoningo vartotojų klaidinimo dėl vartojimo terminų, pasikartojančių ir sąmoningai nešalinamų teisės aktų pažeidimų, už kuriuos taikyta Administracinio teisės pažeidimų kodeksas.

„Sąraše minima mūsų parduotuvė į sąrašą įtraukta prieš metus. Pažeidimus taisėme keletą kartų, buvome ne kartą tikrinami VMVT, tačiau jie nieko nerado. Spėju, kad mes dar tame sąraše, nes nebuvo atliktas metinis auditas“, - DELFI teigė Darius Ryliškis, „Norfos“ prekybos tinklo atstovas spaudai. Anot jo, šiame sąraše parduotuvė galėjo atsirasti, dėl to, kad „matyt, neištaisydavo pažeidimų, į kuriuos atkreipdavo dėmesį VMVT“.

Minėtame sąraše iš viso 21 įmonė. Iš jų dvi viešojo maitinimo įmonės, 15 prekybos įmonių, 2 negyvūninio maisto įmonės, 2 gyvūninio maisto įmonės.

Nesąžiningos įmonės – tai įmonės, kurios sąmoningai nevykdo VMVT nurodymų ir nesilaiko maisto saugos, kokybės ir veterinarijos reikalavimų. Šios įmonės kontroliuojamos dažniau. Tarp kriterijų, pagal kuriuos tokios įmonės įtraukiamos į nesąžiningų įmonių sąrašą: sąmoningai neteisėta veikla, vartotojų klaidinimas dėl tam tikrų maisto produktų savybių, rūšies, kilmės, tinkamumo vartoti termino ir pan. siekiant materialinės naudos, maisto klastojimas, pasikartojantys ir nešalinami teisės aktų pažeidimai ir kt. priežastys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją