Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad VIVA tarybai bus keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai.

„Valstybės prioritetas – investuoti į ekonomikos atsigavimą ir tvarų augimą, o šiuo metu kuriamo Paramos verslui fondo tikslas – padėti vidutinėms ir didelėms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, susidūrusioms su iššūkiais dėl COVID-19. VIVA tarybai keliame aukščiausius skaidrumo reikalavimus“, – pranešime sakė V. Šapoka.

Ministerija pranešė, kad joje bus trys nepriklausomi nariai – „Saudi Aramco“ Strateginių finansų ir korporatyvinės plėtros departamento projektų vadovas ir patarėjas Darius Daubaras, „Digital Audio“ vadovas, „Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko Finansinių institucijų SEMED asocijuotas direktorius Valdas Vitkauskas.

Taryboje taip pat bus Finansų ministerijos investicijų departamento vyresnioji patarėja Raimonda Eidžiūnė ir Lietuvos banko Rinkos infrastruktūros departamento direktorius Algirdas Neciunskas.

Ketverių metų kadencijai paskirta taryba artimiausiu metu paskirs valdybą ir prižiūrės fondo strategijos įgyvendinimą.

Numatoma, kad fondas veiks kaip komanditinė ūkinė bendrija, kurią įsteigs „Valstybės investicinis kapitalas“ ir VIVA. Pastarosios kapitalui iš valstybės biudžeto ketinama skirti 1 mln. eurų.

EK gegužę pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Vyriausybė pradžioje investuos 100 mln. eurų ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijų, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)