Kaip nurodoma A. Verygos sprendime, turės būti ribojami lankytojų srautai užtikrinant, kad lankytojai perkantys maistą išsinešimui ar užsisakantys maistą valgymui vietoje, eilėse prie kasos laikytųsi saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito.

Taip pat atvirose erdvėse prie staliukų turėtų būti toks atstumas, kad prie skirtingų staliukų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu.

Ne mažesnis nei 1 metro atstumas turi būti išlaikomas nuo atvirose erdvėse prie staliukų sėdinčių lankytojų iki pėsčiųjų takų, gyvenamųjų pastatų langų, gyventojų praėjimų į kiemus, laiptines.

Įleidžiami būtų tik apsaugines kaukes arba apsauginius veido skydus dėvintys lankytojai ir prie vieno staliuko turėtų sėdėti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus grupes, kurias sudaro artimieji giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai, rūpintojai. Valgant ir geriant lauko kavinėse lankytojams dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių neprivaloma.

Taip pat kavinės turės skatinti lankytojus atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

Prie įėjimo bus būtina pateikti informaciją, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresniems nei 60 m. ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis, kaip, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligos, cukrinis diabetas, lėtinės kvėpavimo organų ligos, lėtinės inkstų ligos ir kitos).

Kaip ir anksčiau, bus privaloma laikytis higienos taisyklių, dezinfekuoti dažniau nei įprasta, užtikrinti, kad dirbtų tik sveiki darbuotojai, aprūpinti darbuotojus apsaugos priemonėmis, indus rekomenduojama plauti ne mažesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje.

Delfi primena, kad karantinas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 11 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)