Taip pat, pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, tos pačios bendrovės valdybos narys S. S. kaltinamas galimu papirkimu bei kurstymu suklastoti tikrus dokumentus.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių, jog kaltinamieji bankroto administratoriui, kuris vykdė vienos iš minėtam tinklui priklausančių ir bankrutuojančių įmonių administravimą, pasiūlė 30 tūkst. Lt kyšį.

Bankroto administratorius yra valstybės tarnautojui prilyginamas asmuo.

Kyšį kaltinamasis S. S. per keletą kartų administratoriui perdavė praėjusių metų vasarą. Buvo siekiama, kad bankroto administratorius ne tik atsisakytų nuo 8 mln. Lt viršijančių civilinių ieškinių, jo pareikštų kitų to paties tinklo įmonių atžvilgiu, bet atvirkščiai – pripažintų tų įmonių kreditorinius reikalavimus bankrutuojančios įmonės atžvilgiu, t. y. neva bankrutuojanti įmonė skolinga toms bendrovėms, kurių atžvilgiu bankroto administratorius pateikė civilinius ieškinius.

Pranešime rašoma, kad tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad įmonės bankrotas buvo galimai nusikalstamas, perkeliant verslą iš bankrutuojančios į kitą tam pačiam tinklui priklausančią bendrovę. Dėl šios veikos tyrimą atlieka Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

DELFI primena, Specialiųjų tyrimų tarnybos specialistai buvo sulaikę, kad T. Karosą ir jo finansininką dar praėjusių metų rugpjūčio pradžioje.

Praėjus kelioms dienoms po sulaikymo, verslininkas paskelbė suspenduojanti savo veiklą visose įmonėse kuriose jis ėjo pareigas ar buvo jų valdybose, taip pat – ir „Čili Holdings”. Jis tvirtino, kad prieš jį buvo įvykdyta provokacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)