„Anvaldos“ direktorius Valdas Sadzevičius sako, jog įmonė šiuo projektu nori padidinti konkurencingumą taupydama energijos išteklius: ant stogo bus įrengta 400 KW galios saulės elektrinė, o patalpos bus šildomos naudojant gamyboje išsiskiriančią šilumą.

„Gamybos proceso metu išsiskiriančią šilumą pernaudosime patalpoms apšildyti, ir tai mūsų energijos sąnaudas šildymui sumažins apie 60 proc. Ant stogo įrengta saulės elektrinė turėtų patenkinti apie 70 proc. įmonės suvartojamos elektros poreikio“, – pranešime teigė V. Sadzevičius.

Gamykloje ketinama integruoti automatinę žaliavų sandėliavimo ir resursų planavimo sistemas.

„Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovo Antano Sagatausko teigimu, vertinant šį projektą svarbūs buvo ne tik būsimos gamyklos techniniai rodikliai, bet ir tvarumas, nes energijos sąnaudas mažinantys sprendimai aktualūs visiems gamintojams.

Daugiau kaip 10 metų veikianti „Anvalda“ gamina plieno konstrukcijas, laiptus, rampas, turėklus, ranktūrius ir kitus metalo gaminius. Apie 90 proc. jos produkcijos eksportuojama į Vokietiją, Daniją, Islandiją, Norvegiją, Švediją.

Įmonėje dirba 57 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją