Kaip rašoma pranešime, naujasis atsiskaitymo būdas leis „Swedbank“ klientams, turintiems „Android“ išmaniuosius telefonus, susieti savo „Mastercard“ kortelę su „Google Pay“ ir naudotis juo atsiskaitant internete, bekontakčiu būdu fizinėse parduotuvėse ar išmaniosiomis programėlėmis.

Prognozuojama, kad šiais metais pasaulyje juo naudosis 100 mln. žmonių.

„Pastebime aiškią tendenciją, kad gyventojai naudoja vis mažiau grynųjų pinigų ir dažniau renkasi atsiskaityti bekontaktėmis kortelėmis arba išmaniaisiais įrenginiais. Atsiskaitymo būdų sąrašą papildžius „Google Pay“, mūsų klientai turės dar daugiau galimybių saugiai ir patogiai naudotis kasdienės bankininkystės paslaugomis“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

„Google Pay“ atsiskaitymo būdas bus pasiekiamas išmaniuosiuose telefonuose per „Swedbank“ programėlę. Atskira „Google Pay“ programėlė Lietuvoje kol kas nebus pasiekiama.

„Revolut“ taip pat pristatė „Google Pay“ Lietuvoje

Kaip rašoma „Revolut“ pranešime, nuo šiandien „Android“ išmaniuosius įrenginius turintys Lietuvos gyventojai gali priskirti savo turimas „Revolut“ korteles „Google Pay“ skaitmeninei piniginei „Revolut“ programėlės skiltyje „Kortelės“. Klientai, užsisakę naują „Revolut“ „Mastercard“ ar „Visa“ kortelę, taip pat gali vienu paspaudimu ją įdėti į savo išmaniojo įrenginio skaitmeninę piniginę ir iš karto pradėti ja naudotis, net nesulaukę fizinės kortelės pristatymo.

„Vis daugiau Lietuvos gyventojų atsisako grynųjų pinigų, šis procesas ypatingai suintensyvėjo prasidėjus pandemijai. Skyrėme daug dėmesio tam, kad mūsų klientai galėtų naudotis „Google Pay“ ir saugiai atlikti mokėjimus taip, kaip jiems patogiausia”, – sako „Revolut“ vadovas Lietuvoje Virgilijus Mirkės.

„Revolut“ klientai galės naudoti „Google Pay“ tiek atsiskaitydami internetu, tiek bekontakčiams mokėjimams parduotuvėse išmaniuoju įrenginiu. „Google Pay“ nesidalija mokėjimo kortelės numeriu su pardavėjais, todėl kliento informacija lieka saugi.

„Google Pay“ skaitmeninę piniginę nustatyti lengva, ji veikia daugelyje „Android“ įrenginių. Su šia skaitmenine pinigine galima sklandžiai ir saugiai sumokėti už prekes ar paslaugas išmaniuoju įrenginiu visur, kur priimami bekontakčiai mokėjimai. Klientai taip pat gali atsiskaityti šimtuose programėlių, kur yra galimybė pirkti naudojant „Google Pay“, taip jiems net nereikės įvesti savo mokėjimo informacijos. Jie gali naudotis pavežėjų paslaugomis, užsisakyti maisto išsinešimui ar nusipirkti bilietus į renginius – viskas vyksta vieno mygtuko paspaudimu, nereikia užpildyti atsiskaitymo ir pristatymo informacijos.