G. Ilekytė yra įgijusi ekonomikos ir politikos mokslų bakalaurą ISM universitete, ir šiuo metu siekia magistro laipsnio finansų ekonomikos studijose.

„Planuojame, kad mūsų komandoje Greta analizuos demografines ir socialines tendencijas, užsienio prekybos tendencijas, vertins geopolitines rizikas, analizuos atskirų Lietuvos verslo sektorių rezultatus“, − sako „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Vasario mėnesį vyresniajai ekonomistei Laurai Galdikienei nusprendus pakeisti karjeros kryptį, jos pareigas pradėjo eiti Vytenis Šimkus.

Atsinaujinusioje „Swedbank“ Lietuvoje makroekonominių tyrimų tarnyboje šiuo metu dirba trys ekonomistai. Tai vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, vyresnysis ekonomistas Vytenis Šimkus ir ekonomistė Greta Ilekytė.

„Swedbank“ Baltijos šalių makroekonominių tyrimų tarnyboje iš viso dirba 9 ekonomistai – po tris Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šie ekonomistai analizuoja ir prognozuoja ne tik Baltijos šalių makroekonomines tendencijas, bet ir visos euro zonos, Rusijos bei kitų šalių ekonomikas bei finansų rinkas.