Tai apie du kartus pranoktų 2020 metų rodiklius ir taptų didžiausia apyvarta nuo 2009-ųjų. Rekordinio likvidumo laikotarpiu 2005-2007 metais Baltijos biržų metinės akcijų apyvarta bendrai viršijo 2 mlrd. eurų.

„Labiausiai investuotojų aktyvumas išaugo Vilniaus vertybinių popierių biržoje − čia per devynis šių metų mėnesius, palyginti su analogišku laikotarpiu praėjusiais metais, bendra sandorių suma padidėjo 2,5 karto“, − penktadienį banko išplatintame pranešime sako V. Lapė.

„Puikias prielaidas tolesniam vietos biržų aktyvumo augimui sudaro palyginti dideli ir toliau augantys finansiniai ištekliai. Pavyzdžiui, šalies gyventojų indėliuose laikomos sumos nuo 7 mlrd. eurų 2007 metais yra išaugusios iki daugiau kaip 19 mlrd. eurų šiuo metu. Per palyginamąjį laikotarpį apie 10 kartų išaugo ir pensijų fonduose sukauptos gyventojų lėšos, kurios šiuo metu viršija 5 mlrd. eurų“, − teigia „Swedbank“ atstovas.

Nuo 2021 metų sausio iki rugsėjo akcijų prekybos apyvarta trijose „Nasdaq Baltic“ biržose sudarė 653 mln. eurų. Tai ne tik 90 proc. pranoko to paties laikotarpio 2020-ųų apyvartą, bet ir gerokai viršijo visą pernykštę apyvartą, kuri sudarė 469 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją