„Pasitikėjimui banku yra pakenkta, todėl valdybos narių nominavimo komitetas pradėjo darbą stiprindamas valdybą“, - pranešime teigė „Alecta“ generalinis direktorius Magnusas Billingas.

Anksčiau antradienį „Swedbank“ valdybos narių nominavimo komitetas nusprendė sustiprinti banko valdybą nauja nare. Ja turėtų tapti buvusi Švedijos prekiautojų vertybiniais popieriais asociacijos direktorė Kerstin Hermansson.

„Alecta“, kuriam priklauso apie 5 proc. „Swedbank“ akcijų ir kuris dalyvauja skiriant banko valdybos narius, tikino, kad K. Hermansson nominacija į valdybos narius yra pirmasis žingsnis stiprinant „Swedbank“ valdybą.

„Swedbank“ anksčiau neigė prielaidas apie savo įsitraukimą į „Danske Bank“ pinigų plovimo skandalą, tačiau turėjo pripažinti kaltinimus, kai Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT vasario 20 d. pranešė, kad tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ Baltijos šalių filialų įvykdyta mokėjimų už maždaug 40 mlrd. kronų (3,8 mlrd. eurų). Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos apie bendrą „Swedbank“ tyrimą pranešė jau kitą dieną - vasario 21-ąją.

Vėliau SVT pranešė, kad „Swedbank“ vadovams pernai rugsėjį siųsta, o vėliau nutekinta vidaus ataskaita atskleidė, jog 2007-2015 m. tarp įtarimą sukėlusių „Swedbank“ ir „Danske Bank“ klientų Baltijos šalyse buvo pervesta iš viso 95 mlrd. Švedijos kronų (9,04 mlrd. eurų).

SVT teigimu, „Swedbank“ teikė paslaugas ir Rusijos oligarchams bei buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)