Į „Adler Bock“ sukūrimą bendrovė investavo 1 mln. litų.

Bock tipo alus – naujiena šiandieninėje Lietuvos rinkoje, tačiau istoriniai dokumentai liudija, kad viduramžių lietuviams šis alus buvo puikiai žinomas. XV a. pabaigoje Liubeko uosto muitinės knygos liudija apie šio alaus eksportą į Dancigą, Karaliaučių ir Skandinaviją, todėl galima būti tikriems, kad apie 1495 m. šis alus pirklių buvo atvežtas ir į Memelį – Klaipėdą.

Europoje šis alus turi gilias tradicijas ir pasižymi turtingu skoniu, sodria spalva ir natūraliu stiprumu. Naujasis pirmaujančių Lietuvos aludarių alus ypatingas tuo, kad gaminamas vien iš salyklo, nenaudojant sirupo, kuris dažnai naudojamas siekiant išvirti stipresnį alų.

Pirmosios „Švyturio“ „Adler Bock“ partijos dydis – 0,5 mln. litrų, bendrai per metus UAB „Švyturys-Utenos alus“ yra numatęs pagaminti apie 3 mln. litrų naujojo alaus.

Tradicinis „Pilsner“ tipo alus pagaminamas per 20 dienų, tuo tarpu bock fermentacija ir brandinimas užtrunka iki 40 dienų. Lietuvoje „Adler Bock“ bus siūlomas pusės litro stikliniuose buteliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją