Kūčių dieną beveik visos „Maxima“ tinklo parduotuvės tą dieną dirbs iki 19 val. ar dar trumpiau.

Šv. Kalėdų bei pirmąją naujų metų dieną dalis tinklo parduotuvių iš viso nedirbs, o kitos parduotuvės dirbs trumpiau.

„Tikrai suprantame, kad mūsų darbuotojai nori praleisti šventes kartu su šeima, todėl prieš kiekvienas šventes peržiūrime ir pakoreguojame darbuotojų ir parduotuvių darbo grafikus. Mažiausias parduotuves šv. Kalėdų dieną uždarome, o didesnių parduotuvių darbo laiką sutrumpiname. Pasirūpiname, kad prieš pat šventes parduotuvėse dirbtų kiek daugiau darbuotojų, nes žmonės ruošiasi šventėms, apsiperka ir mūsų darbo krūvis padidėja. Tačiau šventinėmis dienomis pirkėjų būna pastebimai mažiau, tad ir personalo skaičių sumažiname iki minimumo, kad kuo daugiau mūsų darbuotojų galėtų šventes praleistų su artimais žmonėmis“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Pasak Ž. Valkerio, didžiausias pirkėjų srautas tinklo parduotuvėse apsilanko likus 2–3 dienoms iki Kūčių ir Kalėdų išvakarėse.

Vis tik, jau kelerius metus iš eilės atliekamos pirkėjų apklausos rodo, kad jie pageidauja, jog įprastai jų lankomos parduotuvės bent dalį dienos dirbtų ir per šventes.

Kūčių dieną kiek daugiau nei pusė (apie 58 proc.) „Maximos“ parduotuvių, tarp jų ir didžiausio formato „Maximos“, dirbs iki 19 val.

Likusios šalies „Maximos“ (apie 40 proc. jų) dirbs valanda trumpiau – iki 18 val.

Šv. Kalėdų dieną dauguma „Maximos“ parduotuvių darbą pradės 10 val. ryto ir dirbs iki 20 val.

Tik trys parduotuvės – Biržuose (Vabalninko g. 8A), Vilniuje (Savanorių pr. 31) ir Ukmergėje (Antakalnio g. 67) dirbs valanda ilgiau nei kitos – iki 21 val.

Apie 7 proc. „Maximos“ parduotuvių Šv. Kalėdų dieną visiškai nedirbs.

Pirmąją 2017 m. dieną didžioji dalis (70 proc.) prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių pradės darbą nuo 12 val.

Šią dieną visiškai nedirbs kiek daugiau nei dešimtadalis (beveik 14 proc.) visų parduotuvių.

Dar tiek pat parduotuvių darbą pradės valanda ar dviem anksčiau – nuo 10 val. arba nuo 11 val.

Beveik visos parduotuvės dirbs trumpiau nei įprasta.

Šv. Kalėdų ir pirmąją naujų metų dieną nedirbs tos parduotuvės, kurių netolimoje kaimynystėje yra kitos, didesnės, „Maximos“. Jos galės aptarnauti per šventes apsipirkti norinčius klientus.

Tiksli informacija apie parduotuvių darbo laikus pateikiama prekybos tinklo „Maxima“ interneto svetainėje ir pačiose parduotuvėse.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 240 „Maxima“ parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)