Palangoje vasario 14-16 dienomis vyks Valentino dienos bei stintų šventės renginiai, kuriuos vainikuos Valstybės atkūrimo dienos minėjimas. Norėdami prisivilioti svečius dauguma viešbučių meilės dienos proga siūlo mėgautis specialiais pasiūlymais – SPA procedūromis, gyvo garso koncertais ir prabangiomis vakarienėmis. Ne mažiau dėmesio skiriama ir tradiciniams „Palangos stinta“ renginiams.

Užimtumas – 100 proc.

Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė pasakojo, kad daugumoje viešbučių laisvų vietų artėjančiam šventiniam savaitgaliui jau nebėra. Viešbučių užimtumas siekia 85-100 proc. Ketinantiems vykti į Palangą ji siūlė atsigręžti ir į privatųjį sektorių. Pas garsiąsias Palangos močiutes dvivietį kambarį galima išsinuomoti ir už 50-100 litų.

„Užimčiausia naktis – iš šeštadienio į sekmadienį, o iš penktadienio į šeštadienį viešbučiuose vietų dar yra. Dažniausiai atvažiuoja žmonės iš Kaliningrado srities, Rusijos, aišku, nemažai ir lietuvių“, - pasakojo E. Smilingienė.

Pasak jos, nakvynės kainos dabar yra „žieminės“. Kambarį viešbutyje pigiausiai dviem žmonėms galima išsinuomoti ir už 85 Lt, tačiau vidutinė kaina siekia 150 litų.

„Valentino dienos renginiai vyks tik kavinėse ir viešbučiuose, mieste kažkokių specialių renginių organizuojama nebus. Šiuo metu ruošiamės „Palangos stintai“, tai pagrindinis savaitgalio akcentas, kuris nurungia ir Valentino dieną“, - ko gali tikėtis į Palangą atvykstantys svečiai, pasakojo E. Smilingienė.

Tikis rekordiškai gausių metų

Sveikatos centro „Energetikas“ ir SPA „Amber Palace“ rinkodaros vadybininkė Justė Matulevičiūtė pasakojo, kad Valentino dienos proga jie siūlo specialias SPA procedūras – su rožės žiedlapiais ir šokoladu.

Susidomėjimas Valentino dienos renginiais tikrai auga, ši šventė populiarėja. Laisvų vietų negu praėjusiais metais tokiu pat laiku tikrai turime mažiau. Tačiau žmonės nori suderinti ir vasario 14, ir vasario 15 dienos renginius. Jie atvyksta pas mus, pasilepina SPA procedūromis ir po to dieną važiuoja į garsiąją stintų šventę. Pas mus žmonės vietas paprastai užsisako dviems paroms, visam savaitgaliui“, - pasakojo J. Matulevičiūtė.

Ji tikino laukianti klientų ne tik iš Lietuvos ir Rusijos, bet ir iš Latvijos. Daugumos jų norai Valentino dienos dienai – paprasti, tačiau sulaukiama ir ypatingų pageidavimų. Aptarnaujančiam personalui yra tekę skubiai siųstis tam tikros rūšies gėles bei maisto patiekalus ir iš Klaipėdos.

„Dabar mūsų viešbutis užimtas virš 80 proc. Gali būti, kad šie metai bus rekordiškai gausūs lankytojų skaičiumi, nes daug žmonių atvyksta ir iš aplinkinių miestelių. Jie pabūna ir išvyksta be nakvynės“, - švenčių prognozėmis dalijosi J. Matulevičiūtė.

Primena vasaros laikotarpį

Viešbutyje „Vanagupė“ Valentino dienos vakarą siūloma praleisti besimėgaujant prabangia vakariene ir klausantis gyvo garso koncerto. Viešbučio vykdančioji direktorė Giedrė Kvedaravičienė pasakojo, kad meilės dienos šventimo renginiai susilaukia ypatingo dėmesio.

„Vasario 14 visada pritraukia didesnį srautą svečių, nusiteikusių padovanoti gražų vakarą brangiam žmogui. Jei dėkingai išpuola savaitgalis – ir visą romantišką savaitgalį. Valentino šventė turi aiškiai susiformavusias tradicijas, todėl pati iš savęs ši proga diktuoja ir pasiūlymus, kuriuos viešbučiai ir restoranai ruošia tai šventei. Romantiška vakarienė dviems jaukioje aplinkoje, klausantis gyvos muzikos bei šventiškas maistas yra praktiškai tokie pat privalomi kaip ir eglutė per Kalėdas“, - patikino G. Kvedaravičienė pridurdama, kad visos šventės Palangoje kasmet sulaukia didesnio ar mažesnio svečių skaičiaus augimo.

Ji patikino, kad kaip Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė džiaugiasi, kad šiemet Valentino diena ir Stintų šventė tenka tam pačiam savaitgaliui bei pabrėžė besitikinti sulaukti svečių ne tik iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado, bet ir iš kitų kaimyninių šalių.

„Užimtumas tam savaitgaliui ženkliai šoktelėjęs. Jau dabar tai primena vasaros laikotarpį. Mažesni viešbutukai galbūt netgi ir bus pilni, o didesniuose, manau, tikrai bus galima gauti vietų. Kainų atžvilgiu, tikrai yra pakankamas pasirinkimas skirtingų biudžetų svečiams, juolab, kad nepaisant didelio populiarumo, kurortas gyvena žiemos sezono kainomis. O tai leidžia svečiams pasidžiaugti net ir itin prabangiais pasiūlymais už tikrai patrauklias kainas“, - patikino G. Kvedaravičienė.

Ji pripažino, kad nors Palangos viešbučių ir restoranų asociacija statistikos nerenka, tačiau vadovaujantis savo viešbučio ir kolegų informacija, galima teigti, jog per stintų šventę bus pasiektas vidutinis populiariausių vasaros mėnesių užimtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)