Šiuo metu pasaulyje žinomos trys šokolado rūšys - juodasis, baltasis ir pieninis, pastarasis buvo sukurtas prieš 80 metų.

Naujasis šokoladas gaminamas iš specialiųjų kakavos pupelių „Ruby“, yra sodraus skonio ir rausvo atspalvio. Uogų skonio suteikia pati kakavos pupelių rūšis, ir tai reiškia, kad šokoladas įgyja visiškai natūralų skonį ir spalvą, nededant papildomai uogų ar aromatinių medžiagų.

Kakavos pupeles, naudojamas rubininiam arba rožiniam šokoladui, gamintoja renka įvairiuose pasaulio regionuose. Jos pasižymi specifinėmis savybės, kurių „Barry Callebaut“ neatskleidžia, nes bendrovė daugelį metu dirbo prie jų selekcijos drauge su Prancūzijos ir Belgijos mokslinių tyrimų centrais.

Naujoji šokolado rūšis bus naudojama įvairiems produktams gaminti.

„Barry Callebaut Group“, kurios būstinė yra Šveicarijoje, registruota Šveicarijos biržoje „SIX Swiss Exchange“ nuo 1998 metų. Grupė susikūrė, susijungus Belgijos šokolado gamintojai „Callebaut“ ir Prancūzijos šokolado bendrovei „Cacao Barry“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)