Nuo 2010 m. liepos mėn., kai buvo įkurta „Ringier Axel Springer Media AG“ – bendra „Ringier AG“ ir „Axel Springer SE“ įmonė – ji tapo viena didžiausių ir moderniausių žiniasklaidos bendrovių Vidurio ir Rytų Europoje, kurioje dirba apie 3 100 darbuotojų. Jos platų portfelį sudaro daugiau kaip 200 skaitmeninių ir spaudos produktų. 2021 m. pirmąjį pusmetį skaitmeninės veiklos dalis koreguotoje EBITDA siekė maždaug 85 proc.

„Ringier“ toliau transformuojasi į tarptautinę diversifikuotą žiniasklaidos bendrovę

Įsigijusi „Axel Springer“ akcijas bendroje įmonėje, veikiančioje Vengrijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, „Ringier“ toliau nuosekliai vykdo savo plėtros ir investicijų strategiją skelbimų portalų ir žiniasklaidos produktų srityje. Ši reikšminga investicija taip pat sustiprins „Ringier“ turimas pozicijas Rumunijoje ir Bulgarijoje.

Marcas Walderis, „Ringier AG“ generalinis direktorius, sako, kad bendrovės „Axel Springer“ akcijų įsigijimas Vengrijoje, Serbijoje, Slovakijoje ir Baltijos šalyse yra svarbus įmonės plėtros etapas.
"Šis sandoris – tai mūsų, kaip investuotojo šiuolaikinės žiniasklaidos sektoriuje Rytų Europoje, ilgalaikis įsipareigojimas.

Šių šalių portfelis mums idealiai tinka ir dar labiau sustiprins „Ringier“ pozicijas rinkoje. Be to, Serbija, Slovakija ir Vengrija yra geras pagrindas plėsti mūsų skaitmeninės sporto žiniasklaidos strategiją. Taip pat džiaugiuosi, kad kartu su „Axel Springer“ toliau plėtojame savo žiniasklaidos ir skelbimų portalų verslą Lenkijoje. Kartu toliau investuosime į šią didelę ir įdomią rinką“, - sako jis.

„Axel Springer“ grynina augimo strategijos prioritetus

„Axel Springer“ ir toliau daugiausia dėmesio skirs ilgalaikei augimo strategijai. Bendrovė užsibrėžė tikslą tapti pasauline lydere skaitmeninės žiniasklaidos ir skelbimų portalų sektoriuose. Be didžiulių investicijų į augimo sritis, taip pat reikia aiškiai orientuotis į dideles strategines pagrindines rinkas. Naujienų medijos srityje skaitmenizuoto verslo portfelis Vokietijoje, JAV ir Lenkijoje yra vienas iš svarbiausių.

Janas Bayeris, „Axel Springer SE“ Naujienų žiniasklaidos padalinio vadovas pabrėžia, kad per pastaruosius 11 metų kartu su „Ringier Axel Springer Media AG“ sukuta viena sėkmingiausių Vidurio ir Rytų Europos bendrovių su stipriais naujienų prekių ženklais ir sėkmingai veikiančiais skelbimų portalais.

"Įgyvendindami augimo strategiją, daugiausia dėmesio skirsime pagrindinėms strateginėms sritims ir didelėms rinkoms, tarp jų Lenkijai, kurioje gyvena apie 40 mln. žmonių. Kartu su „Ringier“ šioje šalyje ir toliau skaitmeninsime bei plėsime žiniasklaidos ir skelbimų portalų paketą. Noriu nuoširdžiai padėkoti savo kolegoms Vengrijoje, Slovakijoje, Serbijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, taip pat visiems „Ringier“ darbuotojams už labai gerą bendradarbiavimą pastaraisiais metais“, - sako J. Bayeris.

Bendra įmonė Lenkijoje tęsia veiklą

Kaip bendros įmonės partnerės, „Axel Springer“ ir „Ringier“ ateityje sutelks dėmesį tik į Lenkijos rinką. Joje abi partnerės jau daugelį metų valdo žiniasklaidos prekių ženklus, pasižyminčius didelėmis pajamomis ir EBITDA. Bendros įmonės generalinis direktorius Mark Dekan užtikrins vadovavimo tęstinumą.

„Kai 2010 m. sukūrėme bendrą įmonę, kurios portfelį iš esmės sudarė tik spaudos leidiniai (97 proc. pajamų), turėjome viziją, kad vietiniai spaudos prekių ženklai ateityje taps stipriais skaitmeniniais žaidėjais žiniasklaidos rinkoje. Šiandien maždaug 70 proc. pajamų ir 85 proc. pelno gauname būtent iš skaitmeninės veiklos. Kartu ne tik sėkmingai perkėlėme esamus žiniasklaidos prekių ženklus į skaitmeninį amžių, bet ir sukūrėme naujus pirmaujančius skaitmeninės žiniasklaidos ir skelbimų portalų prekių ženklus, kurie šiuo metu yra vieni iš savo rinkų lyderių. Kartu su Lenkijos komanda ir bendros įmonės partneriais nekantriai laukiu, kada galėsime toliau plėsti veiklą didžiausioje regiono rinkoje“, - sako Markas Dekanas, „Ringier Axel Springer Media AG“ generalinis direktorius ir bendros įmonės Lenkijoje vadovas.

„Axel Springer“ įnašas į 2010 m. liepą įkurtą bendrą įmonę „Ringier Axel Springer Media AG“ buvo bendrovės antrinės įmonės Lenkijoje, Čekijoje ir Vengrijoje. „Ringier“ prisidėjo savo įmonėmis Serbijoje, Slovakijoje, Čekijoje ir Vengrijoje.

Akcijų įsigijimo sandoris turėtų būti baigtas per šiuos metus. Sandoris bus baigtas gavus regiono šalių konkurencijos priežiūros institucijų leidimus. Abi sandorio šalys nusprendė neatskleisti pardavimo kainos ir įsigytų akcijų vertės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)