Bendrovė nuo 2007 m. yra aktyvus Šiaulių darbdavys ir per pastaruosius metus jau išgyveno plėtros bangą, kai padidino darbuotojų skaičių iki 10. Šį kartą planuojama pasiekti 30 darbuotojų skaičių. Lietuvoje įsikūrusi komanda atsakinga už automatizuotų procesų valdymo sistemų, automatizuotos įrangos ir žemos įtampos perjungimo įrenginių surinkimą, kurie eksportuojami į užsienį (daugiausia į Šiaurės šalis).

Lietuvoje surenkamos valdymo sistemos taip pat naudojami prekybos centrų ir kitų patalpų šaldymo procesams valdyti. Jos taip pat programuojamos valdyti robotines rankas, derinti pastatų vidaus temperatūrą ir valdyti kitus įvairių veiklos šakų automatizuotus procesus (pradedant automatizuotomis sistemomis laivuose ir baigiant automatinio valdymo sistemomis patalpose).

„Šiauliuose įsteigtas „BS Elcontrol“ padalinys – ypač svarbus sėkmingai visos įmonės veiklai“, – įsitikinęs bendrovės vadovas Jonas Kewenteris.

„Mūsų komandos Šiauliuose darbas svarbus visai bendrovei, nes tai vienintelis gamybos padalinys ne Švedijoje, – sako Jonas Kewenteris. – Vertiname kiekvieną savo darbuotoją ir suteikiame profesinio tobulėjimo galimybes. Šiuo metu ieškome kvalifikuotų elektrikų, kurie norėtų prisijungti prie mūsų ir tapti tarptautinės pasaulyje automatizuotomis sistemomis garsėjančios ir pripažintos bendrovės dalimi.“

„Didieji šalies miestai tiek paslaugų, tiek gamybos sektoriuje vis labiau orientuojasi į aukštesnę pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų pritraukimą. Anksčiau ar vėliau tokiu pačiu keliu turės eiti ir regionai, kuriuose verslas jau susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu. Dėl to naujų darbo vietų pritraukimas elektronikos ar mechanikos inžinerijos sektoriuose, kur kuriama aukštesnės pridėtinės vertės produkcija ir mokami didesni atlyginimai, yra kryptis, kur turėtų judėti tokie regionai kaip Šiauliai ar Panevėžys“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, sėkminga bendrovės „BS Elcontrol“ veikla Šiauliuose, kuri tęsiasi daugiau kaip dešimtmetį, gali būti puikus regiono galimybes atskleidžiantis pavyzdys gamintojams.

„Beveik penktadalis dirbančiųjų Šiaulių regione dirba gamybos sektoriuje. Didelė jų dalis yra kvalifikuoti ir patyrę mechanikos ir elektros inžinerijos specialistai. Regiono profesinių mokyklų ir kolegijų tinklas nuolat papildo reikiamų darbuotojų gretas, nes Šiaulius atranda nauji gamintojai, o čia veiklą jau vykdantys gamintojai plečiasi“, – sako Mantas Katinas.

„BS Elcontrol“ aktyviai veiklą vykdo nuo 1985 m. ir šiandien yra vienas pirmaujančių šaldymo įrenginių valdymo sistemų gamintojų Šiaurės šalyse. Bendrovės padalinys Šiauliuose, Lietuvoje, atsakingas už nemažą dalį serijinės gamybos ir standartizuotų sistemų sprendimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)