Jis pakeis Aigardą Simonavičių, kuris parduoda turimas akcijas ir nebedalyvaus bendrovės valdyme.

2007 m. „Kausta Guder“ konsoliduota apyvarta sieks 53 mln. litų. Ateinančiais metais planuojama geografinė veiklos plėtra, apimanti ir 1000 kv. m. ploto statybinės technikos centro atidarymą Rygoje.

Privataus kapitalo fondas „Askembla Growth Fund KB“, įsteigtas 2002 m. pabaigoje, prioritetą teikia investavimui į kontrolinius akcijų paketus privačiose įmonėse Baltijos regione bei Rytų Europoje.

Fondas, kurio dydis apie 80 mln. eurų, jau yra investavęs daugiau kaip 60 mln. eurų į 13 skirtingo profilio pramonės ir paslaugų įmonių Baltijos šalyse, tarp kurių tokios įmonės kaip „Sonex“, „Sportland“, „Bauhof“, „Starman“.

UAB „Kausta Guder“ buvo įkurta 1995 m. AB „Kausta“ ir vokiečių partnerių iniciatyva. 2000 m. dalį kompanijos akcijų įsigijo Suomijos statybos pramonės koncernas „YIT Construction”. Bendrovė prekiauja moderniais vakarietiškais statybų darbų įrankiais, mašinomis bei mechanizmais, taip pat užsiima įrenginių nuoma bei teikia serviso paslaugas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją